Λεωνίδας Σπύρου

Λεωνίδας Σπύρου

Πολίτης του κόσμου, φιλελεύθερος, άθεος, συλλέκτης εμπειριών. Τα τελευταία δεκατρία χρονια ζει μόνιμα στο Μπαλι Ινδονησιας. Εξαρτημένος από την αναλυτική σκέψη, την ψυχανάλυση, το γυμναστήριο, τον ήλιο, την θάλασσα και το διαδίκτυο

17.07.2017

Ένοιωσα την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας ένα μεγάλο θαύμα που συνέβη σήμερα στην ζωή μου. Πως το Ιπτάμενο Μακαρονοτέρας έστειλε τον αρχάγγελο Παστίτσιο, όταν τους είχα ανάγκη και το ζήτησα. Γιατί με την πίστη, όλα γίνονται.

04.06.2017

Με την εμπειρία και την γνώση που έχω για το πως αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει ακόμα η μεγαλύτερη Ισλαμική χωρα στον κόσμο (Ινδονησία) την εγχώρια τρομοκρατία, σκέφτηκα να γράψω πως προσεγγίζω προσωπικά το πρόβλημα και ποιους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου έχουμε. Να σημειώσουμε και να κρατήσουμε όμως πρώτα στον συλλογισμό μας κάποια δεδομένα.

10.04.2017

Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος γίνεται πάλι μεγάλο θέμα για τον Φανερό δείπνο που διοργανώνει η Ένωση Άθεων την Μεγάλη Παρασκευή. Το τι έχουμε διαβάσει δεν λέγεται. Για προκλήσεις, για ασέβεια και χίλιες δυο ανοησίες. Να τα πάρουμε ένα ένα λοιπόν να τα βάλουμε στην θέση τους.

26.03.2017

Τον Θάνο Τζήμερο τον παρακολουθώ παρα πολύ στενά από το 2012, που σαν φιλελεύθερος έψαχνα νέες προτάσεις. Έτσι άρχισα να συμμετέχω στην επίσημη ομάδα του κόμματος στο FB και να τον παρακολουθώ ως απλό μέλος αυτής.

23.11.2016

Ευτυχώς μαθαίνω η υγεία του κυρίου Πλεύρη σιγά σιγά αποκαθίσταται και έτσι ήρθε η ώρα να αντιμετωπιστεί σαν πολιτικός αντίπαλος πάλι, με πολιτικούς ορους και επιχειρήματα και όχι με αλητείες και καφρίλες τύπου: "ψόφοι" κ.α,

01.11.2016

Ήμουν από αυτούς που δεν μίλαγαν για την MARFIN, αλλά σήμερα μετά το αναμενόμενο για τους αστυνομικούς, δικαστικούς και όχι μόνο κύκλους φιάσκο, με την ομόφωνη αθωωτική απόφαση των κατηγορούμενων, θέλω να πω κάποια πράγματα που αρκετός κόσμος δεν γνωρίζει, για να εξηγήσω γιατί δεν μίλαγα και για να δώσω τροφή για σκέψη.

26.10.2016

Από χθες παρακολουθώ την επίθεση της βάσης της Νέας Δημοκρατίας κατά της ηγεσίας του κόμματος και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το άδειασμα που έκανε στον Άδωνι, για την εμφυλιακή, διχαστική, ακροδεξιά ρητορική του, κατά της αριστεράς και γενικότερα.

23.09.2016

Μετά από δώδεκα συνεχή χρόνια που ζω στην όμορφη Ινδονησία, που έχει 260 εκατομμύρια περίπου πληθυσμό, θέλω να αναφέρω κάποια στοιχεία για την μεγαλύτερη Ισλαμική χώρα στον κόσμο, που ίσως οι περισσότεροι δεν γνωρίζετε, ούτε υποψιάζεστε και για αυτό πιστεύετε ότι όλο το Ισλάμ έχει τα ίδια χαρακτηριστικά.

22.09.2016

Σήμερα είχα διάφορες συζητήσεις για διάφορα θέματα, αλλά είδα και διάφορα σχόλια για την υποχρεωτική κατήχηση και προσηλυτισμό που γίνεται στα σχολεία με το μάθημα-κατήχηση των θρησκευτικών που θέλει να αλλάξει το υπουργείο Παιδείας σε μάθημα γνώσης, σε μάθημα θρησκειολογίας και όχι μάθημα με μοναδικό σκοπό τον προσηλυτισμό και υποχρεωτική όπως είναι μέχρι σήμερα κατήχηση και έκανα μια αναδρομή στην ζωή μου και διάφορες σκέψεις.

05.09.2016

Θέλω να πω και δυο πράγματα για την διάκριση και τον ρατσισμό που δημιουργεί η προσευχή στα σχολεία γιατί είδα μέχρι και σοβαρούς δημοσιογράφους, να μην μπορούν να αντιληφθούν τα αυτονόητα.

Σελίδα 1 από 7

Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.