Η Δημοκρατία των Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας

Η Δημοκρατία των Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας

Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος γίνεται πάλι μεγάλο θέμα για τον Φανερό δείπνο που διοργανώνει η Ένωση Άθεων την Μεγάλη Παρασκευή. Το τι έχουμε διαβάσει δεν λέγεται. Για προκλήσεις, για ασέβεια και χίλιες δυο ανοησίες. Να τα πάρουμε ένα ένα λοιπόν να τα βάλουμε στην θέση τους.

1) Η Ένωση Άθεων δεν διαφήμισε πουθενά το event της, παρά μόνο στην επίσημη ομάδα και σελίδα της, δηλαδή μεταξύ τους. Καμία σχέση και πρόθεση λοιπόν να προκαλέσουν κάποιους. Τώρα εάν διάφορα site διακινούν συνέχεια και διαφημίζουν την είδηση, για να πουλήσουν μια υποτιθέμενη πρόκληση, στους φανατικούς ορθόδοξους ταλιμπάν για να πάρουν κάποια επισκεψιμότητα παραπάνω, δεν είναι πρόβλημα των άθεων.

2) Το Ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει ελευθερία έκφρασης για όλους τους πολίτες και για τις 365 μέρες του χρόνου. Ακόμα προβλέπει το ατομικό δικαίωμα του τρώμε ότι θέλουμε, επίσης για 365 μέρες τον χρόνο. Δεν λέει πουθενά το Σύνταγμα της χώρας ότι όλα τα παραπάνω επιτρέπονται 350 μέρες τον χρόνο και όχι 365 και να εξαιρεί την εβδομάδα των Χριστουγέννων και την Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα. Έτσι λοιπόν κάθε Έλληνας πολίτης, έχει το δικαίωμα να εκφράζεται, να σατιρίζει και να τρώει ότι θέλει κάθε μέρα όλο τον χρόνο. Οποιαδήποτε απόκλιση από αυτό είναι ο φασισμός.

3) Είναι πρόκληση να τρώει μια παρέα κρέας την Μεγάλη Παρασκευή και να κάνει ένα  event στο Facebook για αυτό; Ασφαλώς δεν είναι. Ο όρος πρόκληση είναι υποκειμενικός, είναι ο αγαπημένος όρος κάθε συντηρητικού. Τον χρησιμοποιούν σε ότι είναι έξω από την γυάλα του μικρόκοσμού τους. Να μην προκαλούν οι gay λένε, λες και για αυτούς λέει το Ελληνικό Σύνταγμα ότι δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους πολίτες, να φοράνε ότι θέλουν, να μιλάνε όπως θέλουν, να βάφονται όπως θέλουν, να κουνιούνται όπως θέλουν και να πιάνονται χέρι χέρι και να φιλιούνται όπως όλοι οι άλλοι πολίτες. Πόσες φορές έχουμε ακούσει για βιασμούς γυναικών, ότι τα ήθελε και αυτή ας μην προκαλούσε. Ένα μεγάλο μέρος της τριτοκοσμικής κοινωνίας θεωρεί πρόκληση το δικαίωμα μια γυναίκας να βάλει μια κοντή φούστα, να ντυθεί όπως θέλει βρε αδερφέ, πολλοί από αυτούς είναι έτοιμοι να δικαιολογήσουν ακόμα και τον βιασμό της, στο όνομα της πρόκλησης.

Στις τριτοκοσμικές χώρες ότι δεν τους αρέσει και είναι 100% νόμιμο, το βαφτίσουν πρόκληση. Επίσης οι τριτοκοσμικοί Έλληνες σου λένε για πήγαινε να το κάνεις αυτό σε μια μουσουλμανική χώρα να δούμε εάν μπορείς. Από εκεί αντιλαμβάνεσαι και πως αυτοπροσδιορίζονται πολιτιστικά, συγκρίνονται με μη προηγμένους πολιτισμούς και κοινωνίες και όχι με τον πολιτισμό και τα δεδομένα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανήκουν και τον υπόλοιπο δυτικό κόσμο.

4) Γιατί οι άθεοι διοργανώνουν τον Φανερό Δείπνο κάθε χρόνο; Η ετήσια διοργάνωση του Φανερού Δείπνου την Μεγάλη Παρασκευή ουσιαστικά είναι ακτιβισμός. Γίνεται και για να σατιρίσουν τον παραλογισμό των θρησκειών, αλλά πολύ περισσότερο, με τον θόρυβο που γίνεται να αναδειχτεί η φωνή τους για τα δικαιώματα τους, που στην Ελλάδα καταπατούνται κατάφωρα.

Επιβάλλεται στα παιδιά τους που μπορεί να έχουν βαφτιστεί ορθόδοξα για κοινωνικούς λόγους, ο υποχρεωτικός προσηλυτισμός στα σχολεία; Ναι. Τους επιβάλλεται να πληρώνουν από τους φόρους τους τους κληρικούς της πίστης των άλλων; Ναι. Έχουν το δικαίωμα οι Ελληνίδες να επισκεφθούν όλη την Ελληνική επικράτεια; Όχι. Στο Άγιος Όρος δεν έχουν το δικαίωμα να πάνε. Η μοναδική χώρα στον κόσμο, που οι γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση σε όλη την επικράτεια της χώρας.

Στην χώρα που ο προηγούμενος πρωθυπουργός και πολλοί πολιτικοί ακόμα και σήμερα, αποκαλούνε το Ελληνικό έθνος, Ελληνικό Ορθόδοξο έθνος και έτσι αποκλείουν ρατσιστικά από το Ελληνικό έθνος όλους τους άλλους Έλληνες Καθολικούς, Μουσουλμάνους, Προτεστάντες, Ινδουιστές, Βουδιστές, άθεους, αγνωστικιστές κ.α. είναι γελοίο κάποιοι ορθόδοξοι να μιλάνε για σεβασμό.

Ο σεβασμός είναι κάτι που κερδίζεται, δεν χαρίζεται και πρέπει πάνω από όλα να είναι αμοιβαίος. Στην Ελλάδα λοιπόν δεν έχουν όλοι οι πολίτες τα ίδια δικαιώματα και προνόμια, οι ορθόδοξοι έχουν περισσότερα δικαιώματα και προνόμια από τους άλλους, δεν τους σέβονται τους άλλους.

Μπορεί ένας Έλληνας μουσουλμάνος να ταφεί σε κάποιο νεκροταφείο στην Αθήνα ή κάπου κοντά στην Αθηνά; Όχι δεν υπάρχει. Μπορεί ένας άθεος να αποτεφρωθεί μετά θάνατον; Όχι, δεν υπάρχουν αποτεφρωτήρια ακόμα στην χώρα των ορθόδοξων ταλιμπάν. Οι ορθόδοξοι δεν αντιμετωπίζουν όμως τέτοια προβλήματα. Εδώ έχουμε καθαρή διάκριση, δηλαδή ρατσισμό, γιατί ο ρατσισμός είναι οι διακρίσεις.

Ακόμα για να αναδείξω την νοοτροπία και την αλητεία όλων αυτών των ορθόδοξων ταλιμπάν να πω ότι, είναι οι ίδιοι που ενώ έχουν την απαίτηση να πληρώνουνε όλοι οι άλλοι τα θρησκευτικά τους βίτσια, τους παπάδες τους, το Άγιο Φως κ.α. από τους φόρους τους, αυτοί γίνονται έξαλλοι επειδή το τζαμί στο Βοτανικό χτίζεται επίσης από τους φόρους των πολιτών. Δηλαδή δυο μέτρα και σταθμά. Όταν είναι για τα δικά τους θρησκευτικά βίτσια να τα πληρώνουμε όλοι, εάν όμως είναι για τα θρησκευτικά βίτσια μιας μειονότητας, διαμαρτύρονται. Ανθρωπάκια, εδώ ακριβώς κολλάει ο όρος ανθρωπάκια.

Θα μπορούσα να γράφω ώρες για τα δικαιώματα που καταπατούνται και διάφορες άλλες ανισότητες, θα μπορούσα να γράφω ώρες για την ρητορική μίσους των κληρικών της πίστης τους, για την ομοφοβία και τον ρατσισμό της Ορθοδοξίας, που ποτέ δεν έχει πάρει και αποστάσεις και η επίσημη εκκλησία, η Αρχιεπισκοπή, αλλά δεν θα τελειώσουμε ποτέ.

Καλές γιορτές.

 

CoverPhoto: orthodoxianthanatos.blogspot.gr