Η εθνικιστική πολιτική και η προσάρτηση της ακροδεξιάς

Η εθνικιστική  πολιτική και η προσάρτηση της ακροδεξιάς

Το 1991 το κράτος των Σκοπίων έκανε την εμφάνιση του δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο το γνωστό εθνικό ζήτημα. Η Ελλάδα μπορούσε να κερδίσει εκείνες της πρώτες ημέρες  αυτήν την υπόθεση και να αποφεύγαμε με αυτόν τον τρόπο τα είκοσι χρόνια των παλινωδιών που ακλούθησαν. Η ευθύνη για αυτήν την κατάσταση βαραίνει πρωτίστως τον τότε υπουργό εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά  που επέλεξε τότε να ακολουθήσει μια εθνικιστική διπλωματική πολιτική, ξεχνώντας ότι στην διπλωματία χρησιμοποιείς στερεά επιχειρήματα και όχι εθνικιστικούς συναισθηματισμούς, που βρίσκουν ανταπόκριση μόνον στις τάξεις της βαθιάς και λαϊκής δεξιάς.

Οι χειρισμοί του σε αυτήν την υπόθεση του κόστισαν την θέση του στο υπουργικό συμβούλιο και έπειτα ακλούθησαν τα γνωστά γεγονότα που οδήγησαν  στις εκλογές του 1993, σε εκείνες τις εκλογές ο Σαμαράς κατήλθε με το κόμμα, του οποίου  ήταν και ιδρυτής, «Πολιτική Άνοιξη». Ήταν ένα βραχύβιο κόμμα που στην αρχή έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά μετά κατέρρευσε σαν πύργος από τραπουλόχαρτα. Ο προσανατολισμός του δε, ήταν καθαρά εθνικιστικός και εξέφραζε το ακροδεξιό κομμάτι της Ν.Δ. (αυτό που μετά το ΛΑΟΣ μετακινήθηκε στην Χ.Α.).

Στην συνέχεια και μετά την διάλυση του κόμματος του, ο Σαμαράς απομονώθηκε πολιτικά, μέχρι που ο Κώστας Καραμανλής τον κάλεσε να συμμετέχει ενεργά σαν υπουργός πολιτισμού σε εκείνο το απαράδεκτο για την πολιτική μας ζωή μόρφωμα που ήταν η Ν.Δ., στο οποίο και εξελέγη πρόεδρος. Τότε πλέον εντάχθήκαν και επίσημα στο κόμμα σκληροπυρηνικά ακροδεξιά στελέχη, όπως ο Μπαλτάκος, ο Κρανιδιώτης και οι προερχόμενοι από το ΛΑΟΣ Α. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης.

Κάπως έτσι η Ν.Δ. απώλεσε τα όποια κεντρώα ερείσματα  είχε και κατάντησε να είναι ένα κόμμα που παροχολογεί μοιράζοντας το ανεμικό πρωτογενές πλεόνασμα με πελατειακό κριτήριο και ανταγωνίζεται σε εθνικισμό την Χ.Α. Σε αυτήν την κατηγορία τα στελέχη του κόμματος απαντούν ότι ο Σαμαράς είχε την πολιτική βούληση για τις διώξεις σε βάρος της Χ.Α., σίγουρα όχι βέβαια γιατί ευαισθητοποιήθηκε από τα φρικτά εγκλήματα αυτών των μαύρων τρωκτικών, αλλά γιατί θέλει να πάρει την θέση τους .

Μετά τις αποκαλύψεις που έγιναν στο επίμαχο βίντεο με τον Μπαλτάκο και τον Κασιδιάρη, όλες οι ευθύνες βαραίνουν πλέον τον ίδιο  τον πρωθυπουργό ο όποιος οφείλει (εφόσον οι αποκαλύψεις για την σχέση Ν.Δ. και Χ.Α. συνεχιστούν) να παραιτηθεί και να κινήσει τις διαδικασίες διαδοχής του, με τρόπο που να μην επηρεάσει την λειτουργία  της Κυβέρνησης και την πορεία της χώρας προς την ανάπτυξη. Εφόσον πραγματοποιηθεί αυτό το σενάριο ο/η διάδοχος του κ. Σαμαρά οφείλει να εκκαθαρίσει το κόμμα από όλα τα ακροδεξιά –παρακμιακά στελέχη και να του προσδώσει  ξανά τον κεντροδεξιό του χαρακτήρα.

Η μικρή ιστορική ανάδρομη που έγινε σε αυτό το άρθρο είχε ως σκοπό να δείξει ότι ήταν μοιραία η –υπό την παρούσα ηγεσία της Ν.Δ- ταύτιση με την  Χ.Α. και ότι ο εθνικισμός και οι λογικές της ακροδεξιάς στην πολιτική οδηγούν πάντα σε λάθη και καταστροφές.

Δεν ανήκω στην Ν.Δ. απλώς δεν ανέχομαι την ώρα που ο λαϊκισμός και το ψέμα καλπάζει από την αριστερά και το μίσος κατά της ανθρώπινης ζωής από τα ακροδεξιά, την ώρα που η κεντροαριστερά βρίσκεται στα χεριά φιλόδοξων ανθρώπων, που την έχουν καταστήσει με την ανικανότητα τους ένα σκιάχτρο, αυτήν λοιπόν την ώρα το μεγαλύτερο στην βουλή κόμμα να συντάσσεται έστω και ιδεολογικά με τα φασιστικά στοιχεία .                                 

Ακολουθήστε τον Παύλο Αλεξιάδη στο twitter : https://twitter.com/