Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

Δεν χρειάζεται να παρακολουθεί στενά κανείς τις εξελίξεις στις φυσικές επιστήμες για να γνωρίζει τον Stephen Hawking, τον κορυφαίο θεωρητικό φυσικό και κοσμολόγο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα το ξημέρωμα.

Αν δεν έχει πέσει στα χέρια σας το bestseller βιβλίο του «Το χρονικό του Χρόνου» (1988), το πρώτο «εκλαϊκευτικό» βιβλίο του που εξηγεί με απλουστευμένο τρόπο τι είναι κβαντική φυσική και οι μαύρες τρύπες του σύμπαντος, είναι πιθανό να τον έχετε πετύχει σε guest εμφανίσει του “Star Trek”, ενώ -αν δεν το έχετε κάνει ακόμα, κάντε το!- σίγουρα απολαύσατε την ταινία «The Theory of Everything» που περιγράφει τη ζωή του, η οποία μάλιστα χάρισε στον Eddie Redmayne το Όσκαρ Ά Ανδρικού για την συγκλονιστική ερμηνεία του.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

«Στα 15 μου κυριεύτηκα από την επιθυμία να μελετήσω, στα 30 στάθηκα στα πόδια μου, στα 40 δεν είχα πια αμφιβολίες, στα 50 γνώριζα την Ουράνια εντολή, στα 60 το αυτί μου είχε ασκηθεί να την ακούει, στα 70 μπορούσα να ακολουθώ ό,τι επιθυμούσε η καρδιά μου χωρίς να παραβαίνω τους κανόνες.» -Κομφούκιος 6ος αι. π.Χ. (Ανάλεκτα 2,2).

Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί: ένα παιχνίδι που εξασκεί τα μικρά παιδιά στη λήψη αποφάσεων

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις