Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017

Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 09:01

Το παζάρι και το ζύγι

Υπάρχει ένα αλάνθαστο κριτήριο βλακείας. Ενώ ο απλά ανόητος δεν καταλαβαίνει ή μάλλον καταλαβαίνει άλλ’ αντ' άλλων και είναι μάλλον διασκεδαστικός, ο βλαξ καταλαβαίνει ενστικτωδώς ποιο είναι το θέμα, με αυτή την ακατέργαστη πονηριά με την οποία οι βλάκες καταφέρνουν, όχι μόνο να επιβιώνουν, αλλά και να προοδεύουν στον πολύπλοκο κόσμο μας.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Η «Θεωρία της γνωστικής ασυμφωνίας» δημοσιεύτηκε το 1957 από τον καθηγητή της ψυχολογίας στο ΜΙΤ Λίον Φέστινγκερ, ο οποίος έδειξε ότι οι άνθρωποι, κάτω από ορισμένες συνθήκες, αντί να προσαρμόζουν την συμπεριφορά τους έτσι ώστε να ταιριάζει στις πεποιθήσεις τους, αυτοί προσαρμόζουν τις πεποιθήσεις τους έτσι ώστε να ταιριάζουν στη συμπεριφορά τους και αυτό ενάντια στην λογική σειρά των πραγμάτων.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Αν πλήττεις, αν φοβάσαι, αν δεν σ’ αρέσει το σκηνικό σου, άνοιξε την πόρτα και φύγε!

Ποιος είπε, ότι πρέπει να μείνεις εδώ; Όσο η καρδιά και το μυαλό σου δουλεύουν και το ηθικό είναι ακμαίο, μπορείς να μπεις σε όποιο σκηνικό θελήσεις.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 05:41

Πού Βρίσκεται Τελικά η Ευτυχία;

Ευτυχία σημαίνει να μοιράζεσαι, αλλά μερικές φορές οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι πολύ απασχολημένοι να βιώνουν την ευτυχία τους για να πουν στον υπόλοιπο κόσμο πώς έφτασαν εκεί.

Μιλώντας για το πόσο ωραία είναι η ζωή και πόσο ευτυχισμένοι είναι, μπορούν να περάσουν πολύ γρήγορα από την ταπεινότητα στην υπερηφάνεια, ειδικά όταν περιτριγυρίζονται από άλλους συνανθρώπους τους που δεν βρίσκονται στην καλύτερη φάση της ζωής τους.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 04:41

Η Δικτατορία της Ευτυχίας

Οι άνθρωποι ψάχνουν εναγωνίως την συνταγή της αιώνιας ευτυχίας.

Η ευτυχία μοιάζει να είναι μια υποχρεωτική κατάσταση και όποιος δεν ακολουθεί αυτήν την κατάσταση χαρακτηρίζεται συνοπτικά από τους υπόλοιπους ως καταθλιπτικός.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Οι ανθυγιεινές συμπεριφορές ρουφάνε την υγεία μας και τις περισσότερες φορές μας αφήνουν κυριολεκτικά πληγωμένους, αγχωμένους, θυμωμένους, στραγγισμένους και άρρωστους.

Όταν περιβάλλεστε καθημερινά από ανθρώπους και συνθήκες που είναι κατά το πλείστον ανθυγιεινές για την ψυχική σας υγεία, η γνώση αντιμετώπισης τέτοιων συμπεριφορών είναι το κλειδί για την ειρήνη του μυαλού, την καλή υγεία και την ευημερία.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 04:26

Εγώ φταίω για όλα..

Η ζωή μας είναι γεμάτη από ευθύνες, υποχρεώσεις, κανόνες και προγράμματα αλλά και...ενοχή!

Οι αφηγήσεις των περισσότερων ανθρώπων δείχνουν, ότι η μεγαλύτερη αγωνία- το άγχος δηλαδή- αφορά την εξουθενωτική προσπάθεια να ευχαριστήσουμε όλους όσους είναι γύρω μας, τα παιδιά μας, τον σύντροφο, τους συγγενείς, τους φίλους ακόμα και τους γείτονες, τους γνωστούς και τους γνωστούς των γνωστών μας.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις