Η δημοσιογράφος Στέισι Πάλμερ σημειώνει μάλιστα πως ο κ. Ζούκερμπεργκ είναι «αξιοσημείωτα νέος» για τέτοιες δωρεές δεδομένου ότι είχε δωρίσει περίπου 500 εκατ. δολ. στο ίδιο ίδρυμα τον προηγούμενο χρόνο.
«Ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Ζούκερμπεργκ είναι πως δίνει δωρεές σε ένα ίδρυμα που στηρίζει διάφορους σκοπούς, αντί να στήσει το δικό του ίδρυμα στο όνομά του, όπως έκανε ο Γκέιτς ή ο Ρόκερφέλερ» συμπληρώνει.
Στη δεύτερη θέση της λίστας βρίσκεται ο Φιλ Νάιτ, ο πρόεδρος της Nike ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του δώρισε το 2013 500 εκατ. δολ. στο ίδρυμα Oregon Health & Science University για έρευνες κατά του καρκίνου. Ακολουθεί ο Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο οποίος δώρισε 250 εκατ. δολ. στο πανεπιστήμιο που σπούδασε, στο Johns Hopkins University για την επέκταση της διεπιστημονικής εργασίας και την οικονομική στήριξη των φοιτητών.
Τα πανεπιστήμια άλλωστε, εξακολουθούν να είναι ο αγαπημένος προορισμός των φιλανθρωπικών κεφαλαίων. Από τις 15 μεγαλύτερες δωρεές του 2013, οι 12 αφορούσαν την ανώτατη εκπαίδευση. Ο επενδυτής Τσαρλς Τζόνσον έδωσε 250 εκατ. δολ. στο Yale για να κατασκευαστούν νέες εγκαταστάσεις, ενώ ο ισχυρός παίκτης του real estate Στίβεν Ρος, έδωσε 200 εκατ. δολ. στο University of Michigan.
Πηγή: euro2day.gr