Οι υπογράφοντες την επιστολή είναι στην πλειονότητά τους κάτοχοι βραβείων Νομπέλ στη Φυσική, τη Χημεία και την Ιατρική μεταξύ τους ωστόσο περιλαμβάνονται και οι συγγραφείς Τζ. Μ. Κούτσι και Χέρτα Μίλερ όπως και η κάτοχος Νομπέλ Ειρήνης, η Ιρλανδή ακτιβίστρια Μερίντ Μαγκουάϊρ.
Ο πίνακας-παρωδία του Κονσταντίν Αλτούνιν που εκτέθηκε στο Μουσείο Vlasti της Αγίας Πετρούπολης και εικονίζει ως τραβεστί το δίδυμο Πούτιν-Μεντβέντεφ
«Αυτή η επιστολή έχει στόχο την έκφραση αλληλεγγύης εκ μέρους πολλών επιφανών μελών της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας προς τις πολιτικές προσωπικότητες, τους καλλιτέχνες, τους αθλητές και όλους εκείνους που ήδη έχουν δηλώσει πόσο τρομοκρατημένοι είναι απέναντι στις ενέργειες της ρωσικής κυβέρνησης εναντίον των ομοφυλόφιλων πολιτών» γράφουν οι Nομπελίστες.
Και καταλήγουν: «Δεν είναι ποτέ εύκολο να διαμαρτυρηθεί κανείς όμως ελπίζουμε ότι εκφράζοντας την αντίθεσή μας στην νέα νομοθεσία ίσως να καταστεί δυνατό να ενθαρρύνουμε το ρωσικό κράτος να υιοθετήσει τις δημοκρατικές, πολιτικές και ανθρωπιστικές αρχές του 21ου αιώνα για τις οποίες πάλεψε ο Μιχαήλ Γκορματσόφ»
Να θυμίσουμε, ότι τον Ιούνιο ο Βλαντιμίρ Πούτιν ενέκρινε το νομοσχέδιο βάση του οποίου τιμωρείται με χρηματικό πρόστιμο και φυλάκιση η «προπαγάνδα» υπέρ των ομοφυλοφίλων απέναντι σε ανηλίκους, ένα αμφιλεγόμενο κείμενο που προκάλεσε αντιδράσεις όπως το κάλεσμα σε μποϊκοτάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν από τις 7 έως 23 Φεβρουαρίου στο Σότσι.
Πηγή: tanea.gr