Ο Κλόουν

Ήμουν από αυτούς που δεν μίλαγαν για την MARFIN, αλλά σήμερα μετά το αναμενόμενο για τους αστυνομικούς, δικαστικούς και όχι μόνο κύκλους φιάσκο, με την ομόφωνη αθωωτική απόφαση των κατηγορούμενων, θέλω να πω κάποια πράγματα που αρκετός κόσμος δεν γνωρίζει, για να εξηγήσω γιατί δεν μίλαγα και για να δώσω τροφή για σκέψη.

Από χθες παρακολουθώ την επίθεση της βάσης της Νέας Δημοκρατίας κατά της ηγεσίας του κόμματος και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το άδειασμα που έκανε στον Άδωνι, για την εμφυλιακή, διχαστική, ακροδεξιά ρητορική του, κατά της αριστεράς και γενικότερα.

Μετά από δώδεκα συνεχή χρόνια που ζω στην όμορφη Ινδονησία, που έχει 260 εκατομμύρια περίπου πληθυσμό, θέλω να αναφέρω κάποια στοιχεία για την μεγαλύτερη Ισλαμική χώρα στον κόσμο, που ίσως οι περισσότεροι δεν γνωρίζετε, ούτε υποψιάζεστε και για αυτό πιστεύετε ότι όλο το Ισλάμ έχει τα ίδια χαρακτηριστικά.

Σήμερα είχα διάφορες συζητήσεις για διάφορα θέματα, αλλά είδα και διάφορα σχόλια για την υποχρεωτική κατήχηση και προσηλυτισμό που γίνεται στα σχολεία με το μάθημα-κατήχηση των θρησκευτικών που θέλει να αλλάξει το υπουργείο Παιδείας σε μάθημα γνώσης, σε μάθημα θρησκειολογίας και όχι μάθημα με μοναδικό σκοπό τον προσηλυτισμό και υποχρεωτική όπως είναι μέχρι σήμερα κατήχηση και έκανα μια αναδρομή στην ζωή μου και διάφορες σκέψεις.

Θέλω να πω και δυο πράγματα για την διάκριση και τον ρατσισμό που δημιουργεί η προσευχή στα σχολεία γιατί είδα μέχρι και σοβαρούς δημοσιογράφους, να μην μπορούν να αντιληφθούν τα αυτονόητα.

Ένα τεράστιο πρόβλημα της Ελληνικής κοινωνίας είναι ότι, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της μεγάλωσε και ζει μέσα σε γυάλα, χωρίς να έχει εμπειρίες και εικόνες, ούτε πολλές φορές έχουν σφαιρική εικόνα από την ίδια τους την χώρα, ούτε κάτι άλλο πέρα από αυτό που σπούδασαν, την γειτονιά τους και το στενό κοινωνικό και οικογενειακό περιβάλλον που μεγάλωσαν.

1) Φιλελεύθερος είναι αυτός, που  δίνει ακριβώς το ίδιο βάρος στην φιλελεύθερη οικονομία και τα ατομικά δικαιώματα, στην φιλελεύθερη ανοιχτή κοινωνία. Ο κρυφοδεξιός δίνει βάρος μόνο (η κατά 90%) στην φιλελεύθερη οικονομία.

Παρακολουθώ αυτές τις μέρες κάποιες κινητοποιήσεις για συγκεντρώσεις, που στόχο έχουν να παραιτηθεί η σημερινή κυβέρνηση και σκεφτόμουν ότι προσωπικά δεν θέλω να παραιτηθούν τώρα. Όχι επειδή είναι μια καλή κυβέρνηση, είναι μια κακή κυβέρνηση, μια ιδεοληπτική συμμορία, που έκανε τεράστιο κακό στην οικονομία και περιόρισε ακόμα και τις οικονομικές ελευθερίες των πολιτών, αλλά για τους παρακάτω λόγους πιστεύω ότι πλέον δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να πέσουν.

Πάντα πίστευα ότι ο αυθεντικός  φιλελευθερισμός έτσι όπως τον αντιλαμβάνομαι εγώ και οι περισσότεροι στην Φιλελεύθερη Συμμαχία και ένα μεγάλος μέρος της Δράσης, είναι πιο κοντά ουσιαστικά στους νέους που είναι λάτρεις και φίλοι της ελευθερίας.

Έχετε σκεφθεί ποτέ πως βλέπει τον κόσμο γύρω του ένας ορθολογιστής;

Γνωρίζεις μια γυναίκα και αρχίζει αυτή, τι ζώδιο είσαι και άλλα τρελά αντιεπιστημονικά, σε ευνουχίζει, λες πάμε για άλλα. Πας με ένα φίλο στο γήπεδο και σου λέει έλα να αλλάξουμε θέση για γούρι, γιατί αυτό θα βοηθήσει την μεταγραφή των πέντε εκατομμυρίων ευρώ να βάλει γκολ. Πας στην θεία σου την Κατίνα και εκεί πάνω από το χωριάτικο παλιομοδίτικο τραπεζάκι με το σεμεδάκι στο σαλόνι, βλέπεις ένα μάτι ΝΑ, για να μην την ματιάζουν.

Αυτές τις μέρες οι αγνωστικιστές, οι άθεοι και γενικότερα οι ορθολογιστές, οι άνθρωποι που ταυτιζόμαστε 100% με την επιστήμη, ζούμε μια πρωτοφανή φασίζουσα επίθεση με σκοπό και πρόθεση να ενοχοποιηθούμε ηθικά γιατί απλά ασκούμε τα δικαιώματα που μας δίνουν οι Ελληνικοί νόμοι και το Ελληνικό Σύνταγμα 365 μέρες τον χρόνο.

Σήμερα στο μακρινό Μπαλί της Ινδονησίας πήγα να φάω στο μαγαζί με ινδονησιακή κουζίνα που τρώω κάθε μεσημέρι συνήθως και που συναντώ καθημερινά δυτικούς μόνιμους κάτοικους αλλά και τουρίστες από όλο τον κόσμο. Οι σκηνές με τους χιλιάδες Έλληνες να έχουνε σπεύσει να βοηθήσουν τους πρόσφυγες είχαν κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου.

Σελίδα 1 από 5

Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.