Ένας αρχηγός χωρίς κόμμα

Ένας αρχηγός χωρίς κόμμα

Από χθες παρακολουθώ την επίθεση της βάσης της Νέας Δημοκρατίας κατά της ηγεσίας του κόμματος και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας, κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το άδειασμα που έκανε στον Άδωνι, για την εμφυλιακή, διχαστική, ακροδεξιά ρητορική του, κατά της αριστεράς και γενικότερα.

Ουσιαστικά άρχισε να αναδεικνύεται το πρόβλημα που δημιούργησε η εσωκομματική τους εκλογική διαδικασία, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν εκλέχθηκε με τις ψήφους της βάσης, αλλά την διαφορά για να εκλεγεί την έκανε η δυνατότητα που δίνει το καταστατικό του κόμματος στις εσωκομματικές εκλογές, να μπορούν να ψηφίσουν και πολίτες που δεν ανήκουν, ούτε ψηφίζουν πολλοί από αυτούς Νέα Δημοκρατία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδείχθηκε αρχηγός με τις ψήφους των αυθεντικών φιλελεύθερων, που οι περισσότεροι δεν ανήκουν στον συντηρικό χώρο της δεξιάς, με τις ψήφους των κεντροαριστερών και με τις ψήφους του 20% περίπου της βάσης που ανήκει στον ευρύ φιλελεύθερο χώρο.

Το πιο είναι ακόμα και σήμερα το προφίλ της βάσης της Νέας Δημοκρατίας μπορεί εύκολα να το διαπιστώσει κανείς, κάνοντας μια βόλτα στις επίσημες ομάδες του κόμματος. Θα πονέσει το μυαλό του από την ρατσιστική, ομοφοβική και ξενοφοβική ρητορική. Ακόμα το πραγματικό προφίλ της φάνηκε ξεκάθαρα και στο τελευταίο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, όταν σύσσωμη μια γερασμένη νεολαία, αποθέωνε τον Μπούλη της Ραφήνας, που έδωσε την χαριστική βολή στην χώρα, την πενταετία διακυβέρνησης της χώρας από αυτόν.

Ακόμα σε πολλά άρθρα υψηλόβαθμων γερασμένων νέων της ΟΝΝΕΔ, φαίνεται ότι ασπάζονται ακόμα όσο ποτέ άλλοτε, το τριτοκοσμικό δόγμα "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια".

Ο Κυριάκος είναι ένας φιλελεύθερος πολιτικός, μετριοπαθής και ο τρόπος που έχει επιλέξει τα πολιτευθεί, με άνοιγμα σε όλους τους πολίτες της κοινωνίας, χωρίς διαχωριστικές γραμμές και διχαστική εμφυλιακή ρητορική, όπως είναι λογικό δεν αρέσει στους θιασώτες της λαϊκής δεξιάς, όλους αυτούς που σφύριζαν αδιάφορα όταν επί Σαμαρά έκανε ότι δεν έβλεπε η Ελληνική Αστυνομία τα τάγματα εφόδου των νεοναζί σε κάθε γειτονιά, όταν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έκρυβε 33 δικογραφίες στα συρτάρια του κατά του νεοναζιστικού μορφώματος και όταν το νούμερο δυο της κυβέρνησης τους, ο Γενικός Γραμματέας, ήταν αγαπημένος φίλος των νεοναζί και για αυτό όταν βγήκαν όλα στην φόρα τον παραίτησαν, για να προστατεύσουν τον τότε Πρωθυπουργό και τις καρέκλες τους.

Αυτή είναι η βάσης της Νέας Δημοκρατίας. Το θέμα είναι πως θα πορευτεί από εδώ και πέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης που άρχισαν τα όργανα, μια εποχή που υποτίθεται η αντιπολίτευση πρέπει να δώσει ένα νέο όραμα στην κοινωνία, για να μπορέσει να πείσει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να γίνει πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Οι κρατιστές της λαϊκής δεξιάς και της ακροδεξιάς που υπάρχει ακόμα μέσα στο κόμμα, δεν ταυτίζονται όμως με αυτήν την πρόθεση και πολιτική και αποδείχθηκε στο πως αντέδρασαν και κατά του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος του αξιόλογου κυρίου Κουμουτσάκου και εμμέσως πλην σαφώς, λέγοντάς τα στην νύφη να τα ακούει η πεθερά και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τι θα επακολουθήσει από εδώ και πέρα, γιατί το πρόβλημα δεν είναι ο Άδωνις, το πρόβλημα είναι ότι διαφωνούν κάθετα με την επιλογή του αρχηγού τους για ένα άνοιγμα στον μεσαίο χώρο, ακόμα και σε απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ενώσει, αυτοί θέλουν να διχάσουν. Ο Κυριάκος είναι φιλελεύθερος, αυτοί είναι συντηρητικοί. Ο Κυριάκος είναι μετριοπαθής, αυτοί είναι ακραίοι.

 

Facebook profile: Ο Κλόουν