Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 20:22

Ομιλία Κορδελιού-Εύοσμου

Γράφει ο 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Συντρόφισσες και σύντροφοι, ενώπιον μας ξεδιπλώνεται η ιστορική ευκαιρία αναδιαμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού. Το Κίνημα Αλλαγής, θα χρειαστεί τον καθένα από εμάς, για να ανακαταλάβει τον προοδευτικό χώρο των ελλήνων πολιτών.

Ευελπιστώ να διανύσουμε την εκλογική κούρσα δίχως απώλειες. Διότι η πολυφωνία ανάμεσα μας είναι δεδομένη και απαραίτητη για την εξασφάλιση δημοκρατικών διαδικασιών. Η πρόκληση την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, είναι η συνύπαρξη των διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων ανάμεσα μας. Το στοίχημα της ενοποίησης που υποχρεούμαστε να πραγματοποιήσουμε, απαιτεί αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς. Σχετικά με την αμφισβήτηση και την πολυφωνία του κόμματος θέλω να σημειώσω τα εξής: Στον κόσμο των οικονομικών και των επιχειρήσεων υπάρχει ένα εργαλείο διάγνωσης που ονομάζεται swot analysis. Ουσιαστικά αναλύεις τις δυνάμεις, τις αδυναμίες, τις ευκαιρίες και τις απειλές ενός οργανισμού, σε σχέση με το εσωτερικό κι εξωτερικό περιβάλλον του, ώστε να λάβεις τις βέλτιστες αποφάσεις. Στο ρευστό πολιτικό περιβάλλον της εποχής και τις όποιες επικείμενες αλλαγές, η πολυφωνία λοιπόν εκεί που σε κάποιους φαντάζει ως απειλή για τις ιδεοληψίες τους εμείς πρέπει να την εκμεταλλευτούμε σαν μια ευκαιρία για να επανασχεδιάσουμε το μέλλον με σύγχρονα εργαλεία και σκέψη. Η αμφισβήτηση εξάλλου αλλάζει τα πράγματα και τις παγιωμένες αντιλήψεις που καθηλώνουν τις κοινωνίες. Επιπροσθέτως οφείλουμε να σταθούμε στο γεγονός, ότι αυτά που μας ενώνουν, είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Απέναντι μας έχουμε τον άκρατο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ και τον υπέρμετρο συντηρητισμό της Νέας Δημοκρατίας.

Παρά την όποια συσπείρωση και εσωτερική θριαμβολογία όμως, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο λαός παραμένει διστακτικός απέναντι μας. Εκπροσωπούμε στα μάτια του, το παλιό και το εγχείρημα μας, αντιμετωπίζεται ως μια απλή μετονομασία του ΠΑΣΟΚ. Είναι μείζονος σημασίας λοιπόν, να αποτινάξουμε τον παλαιοκομματικό ζυγό και να ατενίσουμε το αύριο. Ο χώρος έχει ανάγκη μια σταδιακή αναδιάρθρωση και εκσυγχρονισμό. Οι εκλογές του νέου φορέα προσέλκυσαν νέο, άφθαρτο κόσμο στην πολιτική σκηνή. Κόσμο ικανό να αποτελέσει την δεξαμενή ανατροφοδότησης του πολιτικού μας σκηνικού. Γιατί μόνο με ένα νέο πρόσωπο, μια απόδειξη ότι κάτι άλλαξε θα μας εμπιστευτεί ξανά ο λαός. Την Κυριακή λοιπόν στις εκλογές της συντονιστικής επιτροπής για τον δήμο μας, όπου θα είμαι και εγώ υποψήφιος, ίσως θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία και σε κάποια νέα άτομα. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Διαβάστηκε 5474 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018 20:42
Νίκος Γιώτης

Γεννήθηκα στις 5/11/1998. Μένω στην Θεσσαλονίκη, όπου σπουδάζω οργάνωση και διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Email: [email protected]