Τατιάνα Τουζλούκωφ

Τατιάνα Τουζλούκωφ

Τατιάνα Τουζλούκωφ, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1972. Σπούδασα Ψυχολογία και έκανα μεταπτυχιακό στη Συμβουλευτική. Έχω εκπαιδευτεί στην Εκλεκτική θεραπευτική προσέγγιση και στη Συστημική Οικογενειακή Θεραπεία. Έχω ασχοληθεί με μετάφραση βιβλίων ψυχολογίας στις εκδόσεις Θυμάρι, με τη Φωτογραφία, και το Χειροποίητο Κόσμημα. Απ’ το 2005 ζω στα υπέροχα Χανιά που μου χουν κλέψει την καρδιά! Τελευταία ασχολούμαι και με την αρθρογραφία. Ψάχνω γύρω μου ανθρώπους και κάνω πράγματα που μ’ εξελίσσουν και με συγκινούν.

Επικοινωνία : e-mail   [email protected]

                 Facebook https://www.facebook.com/TouTati

URL Ιστότοπου: http://tatianatou
13.11.2019

Σε εγκατέλειψαν όταν ήσουν ακόμα παιδί. Σε παράτησαν σαν να ήσουν μία άψυχη κούκλα. Δεν νοιάστηκαν για τις ανάγκες  σου. Δεν σκέφτηκαν τον πόνο σου. Δεν ήξεραν ότι το τραύμα της εγκατάλειψης θα σε ακολουθεί για όλη σου τη ζωή. 

11.06.2019

Συνήθως χιλιάδες αρνητικές σκέψεις συνειδητές και ασυνείδητες μας κατακλύζουν καθημερινά. Χρειαζεται να αντιστεκόμαστε σε αυτές βομβαρδίζοντάς τες με θετικές διαβεβαιώσεις. Η άσκηση στο θετικό τρόπο σκέψης πρέπει να είναι καθημερινή. Όπως ασκούμε το σώμα μας έτσι χρειάζεται να ασκούμε και το νου μας ώστε να γίνει σύμμαχός μας! Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά! Χρειάζεται μια μικρή χαλάρωση πριν ξεκινήσετε τις θετικές διαβεβαιώσεις. Μόλις ξυπνήσετε ή πριν κοιμηθείτε είναι η καλύτερη ώρα γιατί είστε πιο χαλαροί και πιο δεκτικοί. Καλή επιτυχία!

17.01.2019

Όνειρα, ή αλλιώς εικόνες και ιστορίες ακατανόητες, πλούσιες σε συναισθήματα και αισθήσεις. Ένας κόσμος μαγικός, ένα παράλληλο σύμπαν, που ζούμε μέσα του ή υπάρχει μέσα μας για ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας.

18.08.2018

Πόσες φορές δεν ακούω μέσα μου αυτή τη φωνή που μου λέει πόσο ανάξιος , ανίκανος και άχρηστος είμαι. Μια φωνή που μου επισημαίνει συνεχώς τα λάθη μου και δεν μ’ αφήνει να χαρώ με αυτά που έχω στη ζωή μου, με αυτά που έχω καταφέρει. Μια φωνή που δεν μου επιτρέπει να νιώσω ότι είμαι καλά έτσι ακριβώς όπως είμαι.

09.07.2018

Το σώμα μας… Μια τέλεια μηχανή; Ένα θαύμα της φύσης;   Ή για πολλούς μια πηγή προβλημάτων; Κιλά που κρύβουμε κάτω από φαρδιά ρούχα. Αίσθημα ντροπής όταν φοράμε το μαγιό στην παραλία. Αιτία που χάνουμε την αυτοπεποίθησή μας στην επαφή μας με το άλλο φύλο.

23.05.2018

Όταν ρωτήθηκε ο Johnny Cash, ο δημοφιλής τραγουδιστής, τι είναι ο παράδεισος για εκείνον, αυτός απάντησε "Ένα πρωινό μαζί της, να πίνουμε παρέα τον καφέ μας". Η ευτυχία γι' αυτόν είναι να μοιράζεται κάτι που απολαμβάνει, κάτι καθημερινό και απλό όπως ένας καφές, μαζί με τη γυναίκα που αγαπά.

11.05.2018

Στην ερωτική μας σχέση χρειαζόμαστε να νιώθουμε ασφαλείς. Να νιώθουμε ότι είμαστε σημαντικοί για το σύντροφό μας, ότι νοιάζεται για τις ανάγκες μας, ότι μας αποδέχεται όπως είμαστε. Επιθυμούμε να δεσμεύεται και να ναι δίπλα μας όχι μόνο στη χαρά αλλά και στις δυσκολίες της ζωής.

01.05.2018

Είμαι τα πάντα και συγχρόνως ένα τίποτα. Σε τι μπορεί να με βοηθήσει αυτό το παράδοξο ώστε να ζήσω τη ζωή μου πιο ουσιαστικά;