Οι οπαδοί της Λάτσιο σήκωσαν πανό για την δολοφονία των Χρυσαυγιτών

04.11.2013
Οι οπαδοί της Λάτσιο σήκωσαν πανό για την δολοφονία των Χρυσαυγιτών

«Il tramonto è rosso, l’alba dorata», δηλαδή «το ηλιοβασίλεμα είναι κόκκινο, η αυγή χρυσή» ανέφερε το πανό που σήκωσαν μέσα στο Ολίμπικο για τα δολοφονηθέντα μέλη της Χρυσής Αυγής οι οργανωμένοι οπαδοί της Λάτσιο, γνωστοί για τις ακροδεξιές τους πεποιθήσεις.

Το πανό υψώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Τζένοα, ενώ ένα δεύτερο ανέφερε: «Μανώλης και Γιώργος παρόντες», δείχνοντας τη συμπαράστασή τους στις οικογένειές των δολοφονηθέντων, Μανώλη Καπελώνη και Γιώργο Φουντούλη.

Το γεγονός ότι οι Λατσιάλι σήκωσαν αυτά τα πανό, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της ιταλοεβραϊκής κοινότητας που με ανακοίνωση της καταφέρεται εναντίον τους. «Οποιαδήποτε δικαιολογία, ακόμα και η βάρβαρη δολοφονία των δύο νεαρών γίνεται μία νόμιμη δικαιολογία για να υποστηρίζονται κινήσεις που έχουν μέσα στο dna τους τον ρατσισμό, τον αντισημιτισμό και την ξενοφοβία. Ο ρατσισμός στα στάδια είναι ένα ανεπίτρεπτο φαινόμενο και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Για το λόγο αυτό ελπίζουμε σε άμεση δράση και αυστηρά μέτρα από τις αρμόδιες αρχές», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Πηγή: http://www.matrix24.gr/