Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020

Οτιδήποτε αφήνει το μυαλό μουδιασμένο και θολώνει την κρίση, οτιδήποτε αντιστέκεται στη διανοητική εξήγηση, κατάταξη και διαχείριση, μας οδηγεί σχεδόν αυτόματα στον δρόμο του ανορθολογισμού. Σε μια μεγάλη λεωφόρο για την ακρίβεια, που την άνοιξε και τη διαπλάτυνε ο φόβος των ανθρώπων μπροστά στο μυστηριώδες και το δυσκατάβλητο, το οποίο αρκετά συχνά ερμηνεύεται μοιρολατρικά σαν «οιωνός της θεϊκής οργής». Οποιον θεό κι αν θέλει οργισμένο η πίστη των ανθρώπων, μεταβαλλόμενη στις χιλιετίες της ιστορίας τους.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Αυτό που συμβαίνει σε ολόκληρο τον πλανήτη είναι πρωτόγνωρο. Πολλές φορές έχει αποδειχθεί ότι η ζωή είναι πολύ πιο ευφάνταστη από κάθε καλλιτεχνικό έργο ή σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Μια τέτοια στιγμή στην ιστορία είναι και αυτή που ζούμε. Μετά θα κάνουμε τον απολογισμό. Αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να σκεφτούμε δημιουργικά πάνω σε αυτό που μας συμβαίνει, για να κρατήσουμε ψυχικά αποθέματα. Γιατί δεν θα δοκιμαστεί μόνον η υγεία μας το επόμενο διάστημα αλλά και η ψυχολογία μας. 

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Kάλιο αργά παρά ποτέ. Αυτό που δεν έκανε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου με τις τάχα μου επιστολές του Ιησού, που διαφήμιζε ο Βελόπουλος το έκανε επιτέλους τώρα ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Βασίλης Πλιώτας. Επιτέλους, στέλνοντας στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Αθηνών, για τις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες, την αναφορά του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής για τη νέα αθλιότητα του βουλευτή, αρχηγού κόμματος (τρομάρα μας) και τηλεοπτικού πραματευτή με την «θαυματουργό» αλοιφή που τα πάντα γιατρεύει και εξαφανίζει ακόμη και τον κορωνοιό.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις