Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 10:59

Η ανθρωπιστική Δημοκρατία

Τα δημόσια εκπαιδευτικά ιδρύματα «πρέπει να είναι μια δημοκρατία σε μικρογραφία» έλεγε ο Τζον Ντιούι, ώστε να παράγει ώριμους και υπεύθυνους πολίτες και όχι φοβισμένους και υποταγμένους υπηκόους που εύκολα μπορούν να μετατρέπονται από τον κάθε επίδοξο σωτήρα ή «αυθεντία», σε θύματα. Παρ’ ότι είμαστε στην αυγή του εικοστού πρώτου αιώνα, θλίβομαι διότι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας δεν γνωρίζει ακόμη τι πραγματικά σημαίνει δημοκρατία. Αγνοεί την ουσία, την έννοια της δημοκρατίας, θεωρώντας ότι σε αυτή ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει τη μικρή ή τη μεγάλη του χαζομάρα. Μετατρέπει την άγνοια του σε άποψη με σαθρά επιχειρήματα, έχοντας ουσιαστικά ως μοναδικό του προσόν για να την επιβάλλει την φωνασκία. Τη δημοκρατία αυτοί που την εφηύραν δεν την εφηύραν για να μπορεί ο κάθε βάρβαρος να φωνασκεί και να τη μετατρέπει σε οχλαγωγία.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου.

Στόχος της είναι η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και η εκπαίδευση γύρω από τις ψυχικές ασθένειες σε όλο τον κόσμο, καθώς και η κινητοποίηση των προσπαθειών για τη στήριξη της ψυχικής υγείας.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 09:13

Φίλε ψεκασμένε, άκου καλά

Εντάξει, δεν είμαστε φίλοι και μάλλον ποτέ δεν θα γίνουμε, αλλά επειδή καλώς ή κακώς ζούμε στην ίδια κοινωνία και άρα οι πράξεις του ενός επηρεάζουν τη ζωή του άλλου, πρέπει να καταλάβεις κάποια πράγματα. Μπορεί να πιστεύεις ότι σε ψεκάζουν ή ότι οι εξωγήινοι επισκέπτονται συχνά το σπίτι σου ή όποια άλλη ανοησία ικανοποιεί τον ψυχισμό σου. Δεν με νοιάζει καθόλου.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις