Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 09:01

Προσοχή στις πηγές παράλυσης

Οι πολλαπλές επιλογές κάθε άλλο παρά πηγή ευκολίας είναι για τη λήψη αποφάσεων.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 08:59

Το σύμπαν είναι σχεδιασμένο;

'Μα ναι'' ισχυρίζονται οι δημιουργιστές.''Δεν βλέπετε την πολυπλοκότητα; Ενας θεός την δημιούργησε''.Η βάση αυτού του ισχυρισμού ειναι η Βίβλος. Σοβαρά τώρα είναι η πολυπλοκότητα απόδειξη σχεδιασμού; Οι δημιουργιστές λαμβάνουν ως δεδομένο πως υπάρχει ''σχέδιο'' για να υποδείξουν-και όχι να αποδείξουν- την ύπαρξη ενός σχεδιαστή.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019 08:31

Είχες να ζήσεις

Δε θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω γιατί δεν επέλεξα να δέσω τη ζωή μου στα ξανθοκόκκινα μαλλιά σου. Θα ήταν τόσο φυσικό, όπως η βροχή, όπως η συμπόνια.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Η συνείδηση είναι η νοητική δυνατότητα ενός οργανισμού η οποία του επιτρέπει -σε μιά προέκταση των αισθήσεών του να γνωρίζει και να κατανοεί τον εαυτό του το περιβάλλον του τα συμβαίνοντα γύρω του και μέσα του και να έχει το δυνατόν την αίσθηση της «θέσης» και της σημασίας του στον κόσμο καθώς και του αντίκτυπου των πράξεών του.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Ίσως έχετε ακούσει για τη Γιαπωνέζα γκουρού της τακτοποίησης Marie Kondo, η οποία μόλις απέκτησε τη δική της σειρά “τακτοποίησης” στο Netflix. Σε αυτή βοηθά ανθρώπους να βάλουν σε τάξη το σπίτι τους υποστηρίζοντας ότι, βάζοντας σε τάξη το σπίτι, μπορούμε να βάλουμε σε τάξη γενικότερα τη ζωή μας.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις