Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019

Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 22:41

Καρλ Γιουνγκ, Η Αγάπη

«Τόσο στην ιατρική μου πείρα όσο και στη δική μου ζωή, βρέθηκα πολλές φορές αντιμέτωπος με το μυστήριο της αγάπης και ποτέ δεν μπόρεσα να εξηγήσω τι είναι.

Σαν τον Ιώβ, έπρεπε να "θέλω βάλει την χείρα μου επί το στόμα μου. Άπαξ ελάλησα και δεν θέλω αποκριθη πλέον" (Ιωβ 40:4).

Εδώ βρίσκεται το μεγάλο και το ελάχιστο, το πιο μακρινό και το πιο κοντινό, το πιο υψηλό και το πιο χαμηλό, και δεν μπορούμε να συζητήσουμε τη μια πλευρά του χωρίς επίσης να συζητήσουμε και την άλλη.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Οι μαθητές ηλικίας έξι έως δεκαέξι ετών στη Δανία παρακολουθούν υποχρεωτικά μαθήματα ενσυναίσθησης.

Ως ενσυναίσθηση ορίζουμε την δεξιότητα να κατανοούμε τα συναισθήματα του άλλου: μπορούμε δηλαδή να δούμε τον κόσμο με τα μάτια του και σταματάμε να τον κρίνουμε σύμφωνα με τις πεποιθήσεις μας.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019 11:37

Ποτέ δεν ήμουν παιδί

Η αντιστροφή ρόλων μέσα στην πυρηνική οικογένεια και η ανάθεση ρόλου γονέα στο παιδί γονεοποιεί το παιδί και το εξαναγκάζει βάναυσα να απαρνηθεί την ηλικία του.

Μέσα σε πολλά βιβλία βρίσκει κανείς αναφορές για τα παιδικά χρόνια. Λένε λοιπόν πως τα παιδικά χρόνια είναι ανέμελα και ξέγνοιαστα σαν Καλοκαίρια. Λένε πως το να είσαι παιδί είναι το πιο ωραίο πράγμα και συστήνουν στα παιδιά να μην βιάζονται να μεγαλώσουν.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις