Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019

Συμβαίνει τις περισσότερες φορές τα άτομα να χωρίζουν θυσιάζοντας τη δυνατότητα για σχέση στο βωμό μιας επιθυμητής παρασιτικής συντροφικότητας, που απογοήτευσε.

Αναμφίβολα οι διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων αντανακλούν την εναγώνια προσπάθειά τους να καλύψουν τα μείον της ζωής τους, που είναι όμοια σχεδόν με των άλλων.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Όταν η αγάπη σε καλεί, ακολούθησέ την, μ’ όλο που τα μονοπάτια της είναι τραχιά κι απότομα.

Κι όταν τα φτερά της σε αγκαλιάσουν, παραδώσου, μ’ όλο που το σπαθί που είναι κρυμμένο ανάμεσα στις φτερούγες της μπορεί να σε πληγώσει.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 21:27

Κ. Παλαμάς: «Παιδί, το περιβόλι μου»

Παιδί, το περιβόλι μου που θα κληρονομήσεις,
όπως το βρεις κι’ όπως το δεις να μη το παρατήσεις.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Καλή γραφή, ωραίο θέμα. Κι όμως, δε φτάνουν αυτά.

 Έχω διαβάσει πολλά βιβλία και συνεχίζω ακόμα να διαβάζω. Κάποια δεν θυμάμαι καν για τι πράγμα μιλάνε, κάποια άλλα μου έχουν αφήσει μια γενική “γεύση”, μερικά τα ξέρω απ’ έξω, και ελάχιστα είναι απλά αγαπημένα.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

0 μαθήματα ζωής από το σπουδαίο συνεργάτη του Σίγκμουντ Φρόυντ & ιδρυτή της ατομικής ψυχολογίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1870.

"Οι μόνοι φυσιολογικοί άνθρωποι είναι αυτοί που δεν γνωρίζουμε πολύ καλά." ήταν ένα από τα συμπεράσματα ζωής του κορυφαίου Αυστριακού γιατρού και ψυχολόγου, ιδρυτή της σχολής της Ατομικής ψυχολογίας.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Πληγώνομαι γιατί ξεχνιέμαι και προσδοκώ… γίνεται όμως κι αλλιώς;

Μπαίνοντας σε μια νέα σχέση κουβαλάμε και τις συναισθηματικές πληγές του παρελθόντος… πόσο μπορούμε να εμπιστευτούμε τον άλλο, πόσο μπορούμε να επενδύσουμε σ’ αυτή τη σχέση; Πόσο συναισθηματικά διαθέσιμοι είμαστε και πόσο είμαστε εδώ για τον άλλο;

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 15:30

«Να Ταξιδεύεις Σημαίνει να Ζεις»

Το ταξίδι και η εξερεύνηση είναι γραμμένα στο Dna του ανθρώπινου είδους, θαμμένα βαθιά ανάμεσα στις επιθυμίες του ανθρώπου και εκδηλώνονται με πολλούς τρόπους.

Είτε θέλετε να ταξιδέψετε, αλλά δεν έχετε τολμήσει ένα μεγάλο ταξίδι, είτε βρίσκεστε πάνω από ένα χάρτη και προσπαθείτε να καταλήξετε στον επόμενο προορισμό σας, είτε απλά ονειρεύεστε ταξίδια, τα παρακάτω αποφθέγματα θα σας εμπνεύσουν να αρπάξετε μια βαλίτσα, ένα χάρτη και να ξεκινήσετε το δικό σας, προσωπικό και μοναδικό ταξίδι.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 13:58

J. L. Borges - «Κάποιος θα ονειρευτεί»

Τι θα ονειρευτεί το ανεξιχνίαστο μέλλον;

Θα ονειρευτεί ότι ο Αλόνσο Κιχάνο μπορεί να γίνει Δον Κιχώτης χωρίς να εγκαταλείψει το χωριό του και τα βιβλία του.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 13:12

Δεν τρώω φαΐ. Τρώω χαρά. Τρώω αγάπη.

Τρώω ακατάπαυστα, αλλά, αν με ρωτήσεις, δεν ξέρω να σου πω τι είναι πείνα. Ο άνθρωπος που τρώει ό,τι βρει γιατί δεν πεινάει.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2019 13:03

Τι προκαλεί το στρες στον εγκέφαλο;

Το άγχος μας επηρεάζει με πολλούς τρόπους. Διαταράσσει τον ύπνο μας, επηρεάζει τη διάθεσή μας και μπορεί να μας κάνει να αρρωστήσουμε. Αλλά πιο σοβαρά φαίνεται επίσης να βλάπτει τον εγκέφαλό μας, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Όλοι μας στρεσαριζόμαστε συχνά. Αλλά το τακτικό επίμονο στρες μπορεί να επηρεάσει σημαντικά το σώμα μας και το μυαλό μας. Μπορεί να μας κάνει κουρασμένους ή ευερέθιστους, να προκαλέσει άγρυπνες νύχτες, καθώς και απώλεια όρεξης και λίμπιντο.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Σελίδα 1 από 2

Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.