Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Στις μέρες μας, θεωρείται δεδομένο πώς αν κάποιος γίνει μάρτυρας ενός επείγοντος περιστατικού, θα σπεύσει αμέσως να βοηθήσει.

Παρ’όλα αυτά, φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν την αντίδραση των ανθρώπων τη στιγμή ενός έκτακτου συμβάντος, με αποτέλεσμα να καταλήγουμε στο ότι αν θα παρέμβει κάποιος ή όχι, εξαρτάται από τον αριθμό των άλλων ανθρώπων που είναι παρόντες.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Μια από τις πιο στενόχωρες και ενοχλητικές εικόνες στις σχέσεις των ζευγαριών, είναι εκείνη των δύο συντρόφων που δειπνούν βυθισμένοι σε εχθρική σιωπή.

Αυτό δείχνει καθαρά την αμετάκλητη διάλυση της σχέσης, η οποία, σ' αυτό το σημείο, φαίνεται ότι βρίσκεται μέσα σ' ένα απερίγραπτο εσωτερικό κενό.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Ο Βρετανός καθηγητής νευροβιολογίας και νευροαισθητικής στο Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου (Unıversity College London) Σεμίρ Ζέκι, περιγράφει τι συμβαίνει στον εγκέφαλο των ανθρώπων, όταν ερωτεύονται, και παράλληλα μιλάει για τον "μηχανισμό αγάπης" του εγκεφάλου, για τις ορμόνες, οι οποίες καθορίζουν τη μονογαμικότητα ή την πολυγαμικότητα, αλλά και για την "αρρώστια του έρωτα".

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις