Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018

Η ανάγνωση κλασικών έργων λογοτεχνίας και ποίησης μπορεί να λειτουργήσει πιο θεραπευτικά για το νου από ό,τι τα βιβλία αυτο-βοήθειας, είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν ερευνητές του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ.

Οι ειδικοί παρακολούθησαν την εγκεφαλική δραστηριότητα σε εθελοντές που διάβαζαν έργα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, ποιήματα του Τ.Σ. Έλιοτ κι άλλων γνωστών κλασικών λογοτεχνών.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 19:22

Ζούμε όπως παίξαμε

«Πόσο φοβόμαστε τελικά το παιχνίδι;

Πόσο τρέμουμε την ελευθερία της αταξίας που δημιουργεί, των αναπόφευκτων αμφισβητήσεων που προκύπτουν από αυτό, ώστε να αισθανόμαστε την ανάγκη να το υποτάξουμε στους νόμους της αγοράς και της ζήτησης, να το καθηλώσουμε σε ένα ακόμη προϊόν ή και παρεχόμενη υπηρεσία μέσω των εργαστηρίων παιχνιδιού για παιδιά και γονείς που εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια.»

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Δευτέρα, 07 Μαΐου 2018 15:14

Το Σύμπαν λάλησε

Ξυπνάς με μια ανεξήγητη αισιοδοξία, τέτοια που αναρωτιέσαι μήπως δεν είσαι καλά, ελπίζεις πως θα έχεις μια όμορφη μέρα αλλά… …αλλά επειδή το Σύμπαν λάλησε και ΔΕΝ συνωμοτεί πλέον για αυτά που θέλεις… τσουπ… σου στέλνει delivery κάποιον από τους ΛΟΓΙΚΟΘΑΦΤΕΣ, από τους ΚΡΑΝΙΟΚΕΝΟΥΣ για να σου χαλάσει τη μέρα, τον μήνα, τον αιώνα, την 63η μετεμψύχωση σου αν είσαι βουδιστής.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις