Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

1. "Οι άνθρωποι λένε πως η ζωή είναι η ουσία, εγώ όμως προτιμώ το διάβασμα." —Logan Pearsall Smith

2. "Νομίζεις πως ο πόνος κι ο καημός σου είναι μοναδικοί από καταβολής κόσμου, αλλά μετά διαβάζεις!" —James Baldwin

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί λόγοι, που κάνουν τη γάτα ή τον σκύλο να μας γλείφει.

Για τα σκυλιά είναι κάτι με το οποίο έχουν μεγαλώσει: η μητέρα επικοινωνεί και καθαρίζει τα κουτάβια της γλείφοντάς τα. Ετσι, είναι μια πολύ σημαντική συμπεριφορά για την επιβίωσή τους. Επίσης, τα κουτάβια γλείφουν γύρω από το στόμα της μητέρας και έχει να κάνει με το ένστικτο.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 09:25

Ο «σκουπιδιάρης»

Συχνά στις οικογένειες υπάρχει ένα μέλος που έχει τον ρόλο του «σκουπιδιάρη». Εκείνος βέβαια, δεν περνά μια φορά τη μέρα όπως τα απορριμματοφόρα του δήμου, αλλά μαζεύει αυτά που πετάνε οι άλλοι ολημερίς, χωρίς σταματημό, λες και αν ξεχαστεί μια μέρα, το οικογενειακό περιβάλλον θα γεμίσει με τοξικές αναθυμιάσεις και θα πέσουν όλοι ξεροί. Έχει δηλαδή επωμιστεί την ευθύνη για την προστασία των σχέσεων της οικογένειας, όπως η αποκομιδή των απορριμμάτων προστατεύει τη δημόσια υγεία.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017 07:29

«Ακούγοντας το Σώμα…»

Πριν από τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα, η σχέση σώματος και ψυχής ακολουθεί την ιστορία του ανθρώπινου είδους. Οι πρωτόγονες κοινωνίες πίστευαν στις δυνάμεις των πνευμάτων και του εξορκισμού.

Ο Σωκράτης δίδασκε ότι το σώμα δε θεραπεύεται χωρίς την ψυχή, ο Γαληνός ανέπτυξε τη «χημική θεωρία» του, δηλαδή ότι οι ασθένειες προέρχονται από τη διαταραχή των υγρών (χυμοί) του σώματος και ο Ιπποκράτης θεράπευε με αυτές τις πεποιθήσεις. Ο Πλάτων διαφοροποιήθηκε από τη γνώμη που θέλει το γερό σώμα να κάνει καλή ψυχή, ενώ ο ίδιος πρέσβευε ότι η καλή ψυχή, με την αρετή της, βελτιώνει όσο το δυνατόν το σώμα.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις