Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

“Υπόθεση γυναίκα”: σωματικότητα και μυθοπλασία.

Ο μύθος του Τειρεσία, που ευτύχησε ή ατύχησε να ζήσει και την αρσενική και τη θηλυκή εκδοχή της σεξουαλικότητας, και την ανδρική και τη γυναικεία διάσταση της απόλαυσης, οδηγεί τους θεούς να του θέσουν ένα αγωνιώδες ερώτημα: Πώς είναι, τι είναι, τάχα με τι συγκρίνεται... η ηδονή και η απόλαυση του άλλου μέρους του ανθρώπου;

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Ιστορίες για τον μυθικό «vagina dentate» (κόλπο με δόντια) υπάρχουν σχεδόν σε κάθε πολιτισμό. Πολλές από αυτές λειτουργούν αποτρεπτικά για τους άνδρες, ώστε να προσέχουν πού τον βάζουν, όμως άλλες πολύ πιο τρομακτικές εκδοχές εμπεριέχουν μη συναινετική διείσδυση για την αφαίρεση των προαναφερθέντων δοντιών.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Ο Δημήτρης Χορν φοβόταν τα αεροπλάνα και η Μαρία Κάλλας έτρεμε μήπως γελοιοποιηθεί στη σκηνή. Ο φόβος δεν κάνει διακρίσεις. Ο καθένας μας μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με κάποια φοβία, ενίοτε βασανιστική.

Τρομοκρατούμαστε μπροστά στο ενδεχόμενο να απολυθούμε, μας προκαλεί ανησυχία η περικοπή του μισθού μας, και το αβέβαιο μέλλον συνοδεύεται από διάχυτο φόβο.

Η κοινωνία μάς μπολιάζει καθημερινά με... ενέσεις φοβίας και εμείς δεν ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017 21:24

Η εγωκεντρική μαμά

Ο εγωισμός των γονιών δημιουργεί φόβο, ανασφάλεια και δυσπιστία στα παιδιά. Αλλά το πιο επικίνδυνο είναι ότι «μπλοκάρει» για πάντα την επικοινωνία μας μαζί τους.

Ο αστικός μύθος λέει: «Πριν κάνουμε οικογένεια όλος ο κόσμος περιστρεφόταν συνεχώς γύρω από το «εγώ» μας. Μετά τη δημιουργία οικογένειας σταματάμε πλέον να βιώνουμε αυτήν την εγωκεντρική ψευδαίσθηση».

Σταματάμε όμως στ’ αλήθεια; Ισχύει ότι η μητρότητα σκοτώνει τον εγωισμό, ή μήπως απλώς τον κρύβει πίσω από καινούρια δεδομένα και καταστάσεις;

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Τα παιδιά σήμερα επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την τεχνολογία, με αποτέλεσμα να έχει αλλάξει ο τρόπος που σκέφτονται, που πράττουν και που επικοινωνούν. Οι γονείς δυσκολεύονται πάρα πολύ με αυτές τις νέες συμπεριφορές, γιατί δεν μεγάλωσαν με αντίστοιχα παραδείγματα.

Οι γονείς αντιμετωπίζουν πολλές δοκιμασίες – μία από αυτές είναι σίγουρα το γεγονός ότι σήμερα τα παιδιά ανατρέφονται με διαφορετικούς τρόπους από ότι οι ίδιοι όταν ήταν εκείνοι παιδιά.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις