Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 19:01

Οι αποφάσεις των «παιδιών»

«Δεν μπορώ να πάρω καμιά απόφαση αν δεν συμβουλευτώ την μητέρα μου», έλεγε μια πελάτισσά μου, η Γεωργία στα 23 χρόνια της.

Αυτή η δήλωση κατά την γνώμη μου εκφράζει την δύσκολη πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια και τα μέλη της, την οποία αδυνατεί να συνειδητοποιήσει. Δείχνει την εξάρτηση και την στασιμότητα που δημιουργεί σαν στοιχείο που εξελίσσει, αναπτύσσει και τελικά κατασκευάζει υποκείμενα που δεν μπορούν να σταθούν αυτόνομα στο κοινωνικό στίβο. Επίσης αναπαράγει την παρουσία των γονέων σαν απαραίτητη συνθήκη της επιβίωσής τους.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Αγαπητοί αναγνώστες, δημοσίευσα αυτό το άρθρο τον Μάιο του 2016. Μέσα σε ένα χρόνο αναγνώστηκε από έξι εκατομμύρια ανθρώπους, μεταφράστηκε σε 15 γλώσσες, έλαβα χιλιάδες σχόλια από γονείς, εκπαιδευτικούς κι επαγγελματίες. Η τεράστια αποδοχή του άρθρου μου αποδεικνύει ότι όλοι οι άνθρωποι στον κόσμο μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες για την ευημερία των παιδιών τους και η αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας είναι πλέον αναπόφευκτη. Ευχαριστώ. - Victoria Prooday

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις