Αποίκηση του Άρη. Οι αιτήσεις ολοκληρώθηκαν!

13.12.2013
Αποίκηση του Άρη. Οι αιτήσεις ολοκληρώθηκαν!

Η Ολλανδική εταιρεία Mars One ξεκινά να υλοποιεί το σχέδιό της για την πρώτη ιδιωτική ρομποτική αποστολή στον Άρη, με στόχο την μελλοντική αποίκηση του κόκκινου πλανήτη. Αν φιλοδοξείτε να είστε ένας από τους πρώτους ανθρώπους στον Άρη, τα παρακάτω θα σας ενδιαφέρουν σίγουρα: Μια ολλανδική εταιρεία αναφέρει ότι υλοποιεί το σχέδιό της να αποστείλει τέσσερις τυχερούς «γήινους» να αποικίσουν τον κόκκινο πλανήτη. Το… «κλειδί»; Δε θα γυρίσουν ποτέ πίσω!

Η Ολλανδική εταιρεία Mars One ανακοίνωσε πρόσφατα, ότι έχει οργανώσει μια μη επανδρωμένη αποστολή το 2018, η οποία περιλαμβάνει ένα ρομποτικό όχημα προσεδάφισης και δορυφορικών επικοινωνιών.

Αυτή η πρώτη αποστολή θα επιδείξει την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί σε μια μόνιμη εγκατάσταση ανθρώπων στον Άρη. Αν όλα πάνε καλά -και αυτό είναι ακόμη ένα μεγάλο «αν»- οι πρώτοι κάτοικοι της Γης, θα μπορούν να αποικήσουν τον Άρη το 2025.

Ο ενθουσιασμός είναι μεγάλος από την πρώτη ανακοίνωση του έργου τον Απρίλιο. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει ως υποψήφιοι αστροναύτες και προφανώς δεν έχουν πρόβλημα με το ότι θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στον Άρη, καθώς δεν υπάρχει τεχνολογία για πτήση επιστροφής. Επιπλέον, ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή, μειώνει σημαντικά το κόστος, αναφέρει η εταιρεία.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει πλέον κλείσει και μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, η εταιρεία σχεδιάζει να κοινοποιήσει τα αποτελέσματα για εκείνους που περνούν στον δεύτερο γύρο.
Η μη επανδρωμένη αποστολή, είναι το πιο σημαντικό και δύσκολο βήμα για να ακολουθήσει και η αποίκηση του Άρη, δηλώνουν υπεύθυνοι της εταιρείας.

Θα είναι επίσης η πρώτη πλανητική αποστολή εξερεύνησης με ιδιωτική χρηματοδότηση. Αναμένεται, το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για τις μη επανδρωμένες αποστολές, να προέρχονται από χορηγούς και εταίρους και όχι από δημόσια συνεισφορά.

01mars-humans

Η Mars One ήταν αρχικά προγραμματισμένο να προσγειωθεί με τους πρώτους ανθρώπους στον Άρη, το 2023, αλλά το έργο καθυστέρησε.
Όταν οι πρώτοι άνθρωποι φτάσουν εκεί το 2025, το σχέδιο είναι να στέλνονται επιπλέον πληρώματα κάθε δύο χρόνια, λένε οι υπεύθυνοι της εταιρείας. Αυτή τη στιγμή, η ιδέα είναι να τα πληρώματα να αποτελούνται από τέσσερα άτομα, αλλά αργότερα θα διατεθούν και μεγαλύτερα οχήματα για τη μεταφορά περισσότερων ατόμων.

Πηγή: clickatlife.gr