24χρονη Topwoman στους 5 φιναλίστ Παγκόσμιου διαγωνισμού!

04.03.2014
24χρονη Topwoman στους 5 φιναλίστ Παγκόσμιου διαγωνισμού!

Την ώρα που στην Ελλάδα η κρίση όλο και βαθαίνει, στο εξωτερικό τα ξενιτεμένα μας παιδιά προχωρούν μπροστά και ξεχωρίζουν. Μια ελληνική συμμετοχή ανάμεσα στους 5 φιναλίστ του Παγκόσμιου Διαγωνισμού SXSW στο Τέξας! Λέγεται Voice Booth είναι δημιούργημα της πατρινής product designer Διονυσίας Μυλωνάκη.

Το South by Southwest Music Conference and Festival(SXSW) 2014 πραγματοποιείται στο Austin του Texas το Μάρτιο και κορυφώνεται με την απονομή των βραβείων του διαγωνιστικού μέρους στις 11/3/2014. Το  SXSW διακτινίζεται σε τρία επίπεδα, μουσική, ταινίες και διαδραστικές τεχνολογίες και συγκεντρώνει πάνω από 32.000 συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο κάθε χρόνο.

Εφέτος ο διαγωνισμός περιλαμβάνει 15 κατηγόριες: τέχνη, εργασία, ταινίες, μουσική, προσωπικά πρότζεκτ, Social Media κλπ. Σε κάθε κατηγορία κατάφεραν να φτάσουν 5 φιναλίστ που διαγωνίζονται για το τελικό βραβείο. Η νικητήρια συμμετοχή σε κάθε μία από τις 15 κατηγορίες θα αποκαλυφθεί κατά την 17η ετήσια τελετή SXSW Interactive  Awards την Τρίτη 11 Μαρτίου στο Hilton Austin.


Στην κατηγορία Personal κατάφερε να φτάσει στους 5 φιναλίστ και μια δική μας συμμετοχή! Πρόκειται για το πρότζεκτ Voice Booth της 24χρονης Πατρινής Διονυσίας Μυλωνάκη, product designer με μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal College of Art του Λονδίνου.
Το Voice Booth λοιπόν, είναι ένα εργαλείο ελληνικής έμπνευσης, που ασκεί ελεγχόμενη οπτική ανατροφοδότηση στο πώς ακούγεται η ανθρώπινη φωνή, την αξιολογεί σύμφωνα με κοινωνικούς κανόνες και διδάσκει το υποκείμενο να παράγει την καλύτερη δυνατή χροιά όταν πρέπει να παραδώσει μια πληροφορία, ώστε να πείσει το συνομιλιτή του.


Όμως εκτός από τα βραβεία της επιτροπής στο συγκεκριμένο διαγωνισμό υπάρχει και βραβείο κοινού.

Μπορείτε να πάρετε μία γεύση από το voice booth βλέποντας το βίντεο ΕΔΩ.