Kίβδηλο και παραπλανητικό δημοψήφισμα

Kίβδηλο και παραπλανητικό δημοψήφισμα

Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας εν πλήρει συνειδήσει επιλέγει την ανήθικη παραπλάνηση του λαού που του εμπιστεύθηκε τις τύχες του. Η κυβέρνηση με λυσσαλέα προπαγάνδα προσπαθεί να αποκρύψει την ίδια την πραγματικότητα. Σέρνει τη χώρα σε δημοψήφισμα με παραπλανητικό ερώτημα το οποίο στερείται ορθολογικής βάσης και ουσίας κρύβοντας επιμελώς κατά την προσφιλή της τακτική την αλήθεια.

Η λεγόμενη ''πρόταση των δανειστών'' είναι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης (8 δις φόροι) συν τις αντιρρήσεις της τρόικα που υπολογίζονται περί τα 500 εκατ. Η αντιπαραβολή των προτάσεων Ελλάδας και δανειστών, συμπεριλαμβανομένης και της αποκάλυψης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ δείχνει ότι το ύψος της διαφωνίας είχε σχεδόν καμφθεί και η λύση θα μπορούσε να επιτευχθεί. Άρα δεν ήταν αυτή η αιτία μη επίτευξης συμφωνίας.

Για να καταλάβουμε, η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε συγκεκριμένα 7,9 δις ευρώ μέτρα, οι δανειστές είχαν φτάσει σχεδόν σε συμφωνία αποδεχόμενοι και το ΦΠΑ στα νησιά και τη φορολογία των επιχειρήσεων, άρα είχαν γίνει σχεδόν όλα τα βήματα για συμφωνία. Αποτελεί λοιπόν αιτία δημοψηφίσματος η διαφορά μισού δις η και ακόμη λιγότερου όταν έφτασες να προτείνεις 8 δις νέα μέτρα; Προφανώς όχι. Σαφέστατα όχι. Είναι οφθαλμοφανές το τι συμβαίνει και το τι σχεδιάζεται. Δεν έχει να κάνει με την οικονομική διαφορά των μέτρων η οποία μπορεί και να κατέληγε διαφορετικά. Κάτι άλλο επιθυμούν και αυτό φαίνεται από το ότι η κυβέρνηση προτείνει το ΌΧΙ στο δημοψήφισμα χωρίς να εξηγεί λεπτομερώς τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Αρνείται ουσιαστικά το ίδιο της το πρόγραμμα (άραγε αποδέχεται την πλήρη αποτυχία της); και προτείνει την καταψήφιση του. Περί αυτού πρόκειται. Μας δουλεύουν. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Η πρόταση των δανειστών είναι η δική μας πρόταση συν την όποια διαφορά που δεν έκλεισε επίσημα και ίσως εν τέλει να μην υπήρχε εάν κατέληγαν σε κάποια τελική επίσημη συμφωνία. Παρόλα αυτά παρακινούν το λαό να ψηφίσει ΟΧΙ. Θέλει πολύ μυαλό για να αντιληφθεί κάποιος ότι το προτεινόμενο ΟΧΙ εμπεριέχει δόλο;

Η κυβέρνηση θα μπορούσε να είχε προχωρήσει σε δημοψήφισμα ώστε να επικυρώσει το δικό της πρόγραμμα/πρόταση των 7,9 δις ευρώ ΠΡΙΝ το στείλει στους δανειστές. Τότε θα ήταν καθαρό και πλήρως κατανοητό. Όμως δεν το έπραξε...

Επίσης η κυβέρνηση με τις κινήσεις της έκλεισε τις τράπεζες αδιαφορώντας κατά πόσο θα γονατίσει (περαιτέρω) τον ιδιωτικό τομέα. Δεν έκλεισαν οι ξένοι τις τράπεζες, η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της το έπραξε. Άλλωστε το έκανε σαφές στο διάγγελμα του ο πρωθυπουργός, δεν βρήκε ούτε μια λέξη για τον ιδιωτικό τομέα και τα τεχνικά προβλήματα που θα προκαλέσουν οι κλειστές τράπεζες. Μίλησε μόνον για μισθούς και συντάξεις. Δημόσιος τομέας δηλαδή, οι άλλοι στο διάολο. Επιταγές δε θα πληρωθούν, μισθοδοσία υπαλλήλων ιδιωτικού τομέα δεν ξέρουμε αν θα καταβληθεί, κάθε είδους διατραπεζικές πληρωμές επιχειρήσεων καθυστερούν κλπ. Το πρόβλημα δεν είναι στα 60 ευρώ ημερησίως. Ο καθημερινός κόσμος δεν χρειάζεται παραπάνω από 60 ευρώ τη μέρα για να ζήσει. Το πρόβλημα είναι ότι παραλύει η οικονομία. Χτυπούν αυτούς που παράγουν λες και θέλουν να τους αποτελειώσουν.

Το δημοψήφισμα της Κυριακής έγινε πλέον ξεκάθαρο. Ο διχασμός που προωθούν είναι κίβδηλος και ανήθικα παραπλανητικός. Το ερώτημα είναι σαφές.

Ευρώπη η χάος.

Υ.Γ
Όποιος επιδιώκει το διχασμό το πράττει πάντα για ιδίων όφελος. Ποτέ για εθνικό.

 

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.