Γιατί δεν είναι η κατάλληλη ώρα να παραιτηθούν τώρα

Παρακολουθώ αυτές τις μέρες κάποιες κινητοποιήσεις για συγκεντρώσεις, που στόχο έχουν να παραιτηθεί η σημερινή κυβέρνηση και σκεφτόμουν ότι προσωπικά δεν θέλω να παραιτηθούν τώρα. Όχι επειδή είναι μια καλή κυβέρνηση, είναι μια κακή κυβέρνηση, μια ιδεοληπτική συμμορία, που έκανε τεράστιο κακό στην οικονομία και περιόρισε ακόμα και τις οικονομικές ελευθερίες των πολιτών, αλλά για τους παρακάτω λόγους πιστεύω ότι πλέον δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος να πέσουν.

Κάνουν μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις εκεί που δεν τόλμησαν να κάνουν οι προηγούμενοι. Για απόδειξη των όσων λέω και για το πόσο ισχυρό  είναι αυτό το επιχείρημα, σας παραπέμπω στην χθεσινή δήλωση της Φωφώς, ότι θα κάνουν ότι μπορούν για να μην ξεπουληθούν σε κερδοσκόπους οι αστικές συγκοινωνίες, γιατί για την Φωφώ λογικά χασοσκοποι μόνο μπορούν να αγοράσουν τις συγκοινωνίες, άλλωστε όπως γνωρίζουμε στην σοβιετία, το κέρδος είναι πράμα του σατανά.

Αυτή λοιπόν θα συγκυβερνήσει με τον φιλελεύθερο Κυριάκο, που ενώ τον ρωτάμε από που ακριβώς (νούμερα στοιχεία και ονόματα) θα μειώσει τις κρατικές δαπάνες, για να μειώσει και τους φόρους αναλογικά, παίρνουμε ακομα αόριστες απαντήσεις.

Ο νόμος για την ιθαγένεια έγινε πράξη και έτσι 100.000 παιδάκια που γεννήθηκαν στην Ελλαδα και μεγάλωσαν με την Ελληνική παιδεία που δεν είχαν ξένο διαβατήριο, αποκτήσαν ταυτότητα και δικαίωμα στο όνειρο, στην ζωή, να μην είναι πολίτες του πουθενά.

Σύμφωνο συμβίωσης. Επίσης έγινε πράξη, πλέον οι πολίτες είναι πιο ίσοι από ότι ήταν πριν.

Όσο για το νομοσχέδιο για την παιδεία θέλω να αποσαφηνίσω κάποια πράγματα, γιατί από χθες είδα άπειρους αριστους και πτυχιούχους, να έχουν φάει το σανό του κομιστή.

«Στα παιδιά μας πρέπει πρώτα από όλα να μαθαίνουμε ότι είναι άνθρωποι. Εάν τα κάνουμε να νιώθουνε βασίλισσες και βασιλόπουλα μετά θα έχουν πρόβλημα στις σχέσεις».

Αυτό ακριβώς είπε ο κύριος Λιάκος και δεν μίλησε για καμιά απαγόρευση (πολύ περισσότερο δεν μίλησε ο Φίλης) και δεν νομίζω να διαφωνούν πολλοί παιδοψυχολόγοι πάνω σε αυτό, ρωτήστε όποιον παιδοψυχολόγο γνωρίζετε.

Ακόμα τα συμβόλαια τιμής είναι ένας θεσμός που υπάρχει σε πολλά σχολεία στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.

«Ορκίζομαι να σέβομαι το σχολείο μου και τους συμμαθητές μου, να προστατεύω τους αδύναμους και όλα τα σχετικά».

Πάλι δεν βρίσκω κάτι το αρνητικό, άλλωστε οι Πρόσκοποι και τα Λυκόπουλα με την λαμπρή ιστορία για όσους την γνωρίζουν, είχαν τέτοιους "όρκους τιμής".

Όσο για την κατάργηση του εκκλησιασμού, της προσευχής, των σχολικών παρελάσεων, την αλλαγή του μαθήματος των θρησκευτικών σε θρησκειολογία, αυτά είναι πάγια αιτήματα των φιλελεύθερων και ισχύουν σε όλο τον άλλο πολιτισμένο δυτικό κόσμο.

Σε γενικές γραμμές αυτό το νομοσχέδιο και οι αλλαγές είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Όλα αυτά τα παραπάνω λογικά θα έπρεπε να είναι στην ατζέντα των "μένουμευρωπαίων", γιατί είναι πράγματα αυτονόητα σε όλο τον άλλο δυτικό πολιτισμένο κόσμο, αλλά στην χώρα του παραλογου δεν είναι.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ποιος κάνει την δουλειά, αρκεί να την κάνει και είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, αυτή ιδεοληπτική συμμορία, μετά την ζημιά που έκανε στην οικονομία με την πλάτη στον τοίχο πλέον, για να κρατηθεί στην εξουσία, κάνει μεταρρυθμίσεις, αποκρατικοποιήσεις και αλλαγές σε κοινωνικά θέματα, που τα πρώτα είναι στην μνημονική ατζέντα που οι προηγούμενοι δεν έκαναν, είτε γιατί δεν ήθελαν, είτε γιατί δεν μπορούσαν (μου είναι προσωπικά αδιάφορο), ενώ τα άλλα ισχύουν σε όλη την άλλη προηγμένη Ευρώπη.

 

Facebook profile: Ο Κλόουν


Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.