Έλληνας. Ο φαλλοκράτης, σεξιστής ανατολίτης...

Έλληνας. Ο φαλλοκράτης, σεξιστής ανατολίτης...

Παρατηρούσα κάτι σχόλια από νέα παιδιά με ότι έχει να κάνει με τις γυναίκες. Φαλλοκρατικά, σεξιστικά, εντελώς ανατολίτικης νοοτροπίας σχόλια, που ουσιαστικά αναδεικνύουν την σεξουαλική στέρηση του μέσου Έλληνα, την έλλειψη εικόνων και εμπειριών και θυμήθηκα όταν πολύ νεαρός, ακόμα είδα πως αντιμετώπιζαν το σεξ και τις γυναίκες άλλοι λαοί, άλλες πιο προηγμένες κοινωνίες από εμάς.

Ήτανε νομίζω το 1984, πριν 30 ολόκληρα χρόνια, ούτε τα δεκαέξι δεν είχα κλείσει, όταν διέσχισα με μια παρέα oδικώς την μισή Ευρώπη. Θυμάμαι τότε στην Αυστρία, στην Ολλανδία, στο Βέλγιο, αλλά και στην Γερμανία πόσο εντύπωση μας είχανε κάνει τα λεγόμενα sex peep show, αλλά και τα  sex shop, που ήτανε κάτι εντελώς φυσιολογικό για αυτούς να τα έχουνε στην πόλη τους. 

Αντιμετώπιζαν γενικότερα πολύ πιο φυσιολογικά και χωρίς τις δικές μας ενοχές, τα δικά μας ταμπού και προκαταλήψεις οτιδήποτε είχε να κάνει γύρω από το σεξ. Αντιμετώπιζαν το σεξ σαν ακριβώς αυτό που είναι, δηλαδή απόλαυση και χαρά. 

Έτσι λοιπόν μεγαλώνοντας σε ένα τέτοιο περιβάλλον και όταν δεν είσαι στερημένος ούτε σε εικόνες, ούτε σε πληροφόρηση, ούτε σε εμπειρίες, δεν έχεις και αυτά τα απωθημένα που σε κάνουν συντηρητικό, φαλλοκράτη, σεξιστή, ανατολίτη κάγκουρα, βυθισμένο στην άγνοια και τις προκαταλήψεις.

Την επόμενη χρονιά, το 1985, δεκαεφτά ετών, βρέθηκα το καλοκαίρι για δυο μήνες στο Τορόντο του Καναδά. Εκεί με φιλοξένησε μια φιλική μας οικογένεια και εγώ έκανα παρέα και έβγαινα με τον μεσαίο γιο της οικογένειας και την παρέα του, που ήτανε όλοι ηλικίας μεταξύ 19 και 22 ετών.

Εκεί μου έκανε τεραστια εντύπωση, πως πλησίαζαν και φλέρταραν τα αγόρια τα κορίτσια, γλυκομίλητοι, με χιούμορ, με χαμόγελο, χωρίς καθόλου σεξιστικά προσβλητικά υπονοούμενα και πόσο όμορφα και άνετα τα κορίτσια το εισέπρατταν αλλά και ανταποκρίνονταν. Αλλά όλα αυτά μέσα σε όρια, τα αγόρια δεν γίνονταν πιεστικά και ενοχλητικά, ήξεραν να σεβαστούν, γνώριζαν που έπρεπε να σταματήσουν. Όλα αυτά γιατί είχανε μια άλλη παιδεία, γιατί δεν ήτανε στην συνείδηση τους ούτε  πρόστυχο, ούτε κάτι κακό, ούτε κάτι πονηρό, ούτε κάτι  για το οποίο θα έπρεπε να νιώθουν ενοχές.

Από τότε έχουν περάσει 30 χρόνια και 30 χρόνια μετά αναρωτιέμαι, σε τι  διαφέρει ο ελληνάρας που πιστεύει ότι η γυναίκα δεν έχει δικαίωμα στην ηδονή, δεν έχει δικαίωμα σε αυτήν την απόλαυση, στο να χαίρεται ελεύθερα την σεξουαλική της ζωή, από κάτι φανατικούς ισλαμιστές που πιστεύουν ακριβώς το ίδιο, απλά αυτοί κάνουν ένα βήμα παραπάνω και τις ακρωτηριάζουν κόβοντάς τους την κλειτορίδα.

Δεν είναι τυχαίο, ούτε ότι είμαστε ρατσιστές, ούτε ότι είμαστε ομοφοβικοί, σεξιστές, φαλλοκράτες, ανατολίτες. Όλα αυτά έχουν την εξήγηση τους. 

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η παντελής έλλειψη κάθε είδους παιδείας και ορθολογισμού των πολιτών, οι έλληνες ζούμε βουτηγμένοι στην άγνοια, στα στερεότυπα, στα  ταμπού και τις προκαταλήψεις, όποιο θέμα και να ανοίξουμε, διαπιστώνουμε τις τεράστιες αποστάσεις μας, από την προηγμένη δύση του διαφωτισμού.

 

Βρείτε τον Κλόουν στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, εδώ