Τα περιττά κιλά και οι ονειρεμένες καμπύλες

Τα περιττά κιλά και οι ονειρεμένες καμπύλες

Όταν βλέπω τις φίλες μου να είναι μόνιμα αγχωμένες με τα λίγα παραπανίσια κιλά τους ή με τις ρυτίδες γέλιου και έκφρασης, συνειδητοποιώ με λύπη μου, πόσο η εικόνα τού εαυτού μας μάς κάνει νευρικούς. Το σώμα υπονομεύει την αυτοπεποίθησή μας απο την εφηβεία με έμμηνες περιόδους, μεγάλα στήθη, αυτόματες εκσπερματώσεις, ονειρώξεις κ.λ.π..

 Αυτά συμβαίνουν καθώς εμείς περπατάμε παράλληλα με τα συναισθήματά μας στον δρόμο της ενηλικίωσης και καθώς προσπαθούμε να κλείσουμε τ' αυτιά μας και τα μάτια μας στα έντονα μηνύματα των ΜΜΕ που φροντίζουν να μας λένε ότι το σεξ ανήκει μόνο σε όσους είναι σωματικά χαρισματικοί. Το σίγουρο είναι ότι το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας εξαρτάται απ' το πώς τον συγκρίνουμε με τους άλλους.

Και εδώ δικαιώνεται ο Σαρτρ γι' αυτό που είπε οτι ''η κόλαση είναι οι άλλοι''. Ολόκληρες βιομηχανίες στήνονται γύρω από την "ιδεατή ομορφιά". Καλλυντικά, πλαστικές επεμβάσεις, φαρμακευτικά και μη σκευάσματα που υπόσχονται θαύματα, απευθύνονται σε γυναίκες και άντρες. Έτσι χάνεται η ουσία και δεν βλέπουμε την πραγματικότητα που κρύβεται μέσα μας. Την εσωτερική μας λάμψη που αν είναι δυνατή επισκιάζει ακόμα και το πιο καλλίγραμμο μοντέλο. Το να νιώθεις επιθυμητός δημιουργεί θαύματα στην σεξουαλική αυτοπεποίθηση. Τι είναι αυτό που μάς εμποδίζει όμως; Η ματαιοδοξία μας;      

Έχω δει πολύ χαρισματικές γυναίκες να νιώθουν ανασφαλείς συνεχώς και έχω δει μέτριες γυναίκες με σιγουριά και αέρα καλλονής να κερδίζουν τη μάχη στα πεδία του ερωτισμού και της σεξουαλικότητας. Διαβάζω συνέχεια σε άρθρα τρόπους και καθοδήγηση για το πώς θ' αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση μεταμορφώνοντας το σώμα μας. Εχω κουραστεί, όπως κι εσείς φαντάζομαι, να βλέπω δίαιτες, ασκήσεις και συμβουλές για την απόκτηση του ''ιδανικού'' όπως προβάλλεται στα media.

Δεν θα πω ότι η άσκηση και η διατροφή δεν είναι θεμελιώδη για την υγεία και την αυτοπεποίθηση. Φυσικά και είναι! Τι γίνεται όμως με τους ανθρώπους που έχουν αυτά τα λίγα παραπάνω κιλά, που αποκαλώ ''κιλά της παρηγοριάς'' (συναισθηματική αστάθεια), που λόγω της δύσκολης καθημερινότητας και του στρες δεν χάνουν ποτέ ή απλά τους αρέσουν τα παραπάνω κιλά τους; Κάπου διάβασα οτι ''οι παχύσαρκοι είναι οι άνθρωποι που τρώνε όσα δεν μπορούν να πουν''. Κρύβει τρυφερότητα αυτό και μου αρέσει! Τρυφερότητα κι ευαισθησία γι αυτούς τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται συνεχώς απ την εικόνα τους και απ' τον φόβο για το πώς φαίνονται στα μάτια των άλλων. Αν τα μέτρα μας είναι κάπου γύρω στον μέσο όρο του δυτικού άνδρα και της δυτικής γυναίκας σε ύψος και βάρος, θα έπρεπε να είμαστε ευτυχείς.

Παρ' όλα αυτά οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να συγκρίνουν τους εαυτούς τους με τις διασημότητες και ακόμα χειρότερα τις καρικατούρες γυναικών με τα φουσκωμένα στήθη. Ευτυχώς φυσικά που στον αντίποδα μιας κοινωνίας που αγαπά την ποικιλία, πάρα πολλοί άνδρες λατρεύουν τις γυναίκες με πλούσιες καμπύλες και πάρα πολλές γυναίκες επίσης δεν κυνηγούν τον άνδρα του γυμναστηρίου. Το τι είναι σέξι δεν έχει ορισμό! Το σέξι είναι και εικόνα και αίσθηση. Αν κάποιες γυναίκες θεωρούν ότι σέξι είναι να είσαι ξανθιά, αδύνατη και να φοράς δωδεκάποντα ζουν σε μια πλάνη. Σέξι είναι να νιώθεις καλά με τον εαυτό σου είτε είσαι 55 κιλά είτε 75.

Το να περιφέρεσαι έξω με αέρα αμαζόνας και στις ιδιαίτερες στιγμές σου να είσαι βαριεστημένη και ψυχρή, δεν αντικαθιστά μια γυναίκα των 75 κιλών που προκαλεί τον σύντροφό της στο κρεβάτι, δεν έχει αναστολές και τον οδηγεί στα ουράνια... Απ' όσο γνωρίζω, η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών διεγείρεται με το γυμνό γυναικείο σώμα ό,τι σχήμα και να έχει! Βρίσκω τις γυναίκες με τα παραπανίσια κιλά, γλυκά υπέροχες! Συνήθως τα πρόσωπά τους είναι αρυτίδωτα, τα χείλη σαρκώδη, τα στήθη τους πλούσια. Μια γυναίκα που αισθάνεται σίγουρη για τον εαυτό της είναι αληθινά ακαταμάχητη. Επίσης οι άνδρες σπάνια ενοχλούνται απ' την κυταρίτιδα όταν αυτή δεν βρίσκεται σε προβληματικά στάδια και να ξέρετε ότι οι αληθινοί άνδρες που έχουν σχέσεις με γυναίκες είναι εξοικειωμένοι με την γυναίκα της καθημερινότητας και γνωρίζουν καλά ότι τα media και το porn είναι κατά 80% ένας ψεύτικος ιδεατός ανύπαρκτος κόσμος !

Το ίδιο και οι γυναίκες δεν ενοχλούνται αν δεν βρουν άψογους κοιλιακούς και αν ο συντροφός τους έχει τριχόπτωση! Αυτό το χιλιοειπωμένο ν' αγαπάς τον εαυτό σου γι' αυτό που είσαι μπλοκάρει το μυαλό των ανθρώπων όταν αντιμετωπίζει την εικόνα του μπροστά στον καθρέπτη. Όμως αν δεν βρίσκεστε στη φάση ν' αλλάξετε τώρα κάποια πράγματα στην ζωή σας και είστε ικανοποιημένοι απ' την ερωτική-σεξουαλική ζωή σας, ακολουθήστε αυτό που θέλει η ψυχή και το μυαλό σας και αυτό που ο σύντροφός σας ή άλλοι μελλοντικοί σύντροφοι μπορούν να εκτιμήσουν. Όταν στα βλέμματα των άλλων θα μπορείτε να βλέπετε την ευτυχία σας αυτό θα σημαίνει οτι θα έχετε καταφέρει να ραγίσετε τον καθρέπτη της εικόνας και οι άλλοι θα ''βλέπουν'' αυτό που εκπέμπετε εκ των έσω !

Βρείτε με στο   facebook.com