Τα πέντε είδη ενοχλητικών ανθρώπων σε κάθε παρέα

Τα πέντε είδη ενοχλητικών ανθρώπων σε κάθε παρέα

Έχοντας ζήσει και ταξιδέψει σε διάφορα μέρη της υφηλίου, παρατηρώ κάποια σταθερες στα μελη μιας παρεάς, ανθρώπους τους οποίους μοιραζόμαστε κάποια κοινά αλλά αρκετές φορές ευχόμαστε να εξαφανιστούν. Έφτασα στο συμπέρασμα οτι υπάρχουν πέντε βασικά είδη απο αυτούς και τους κατηγοροποιώ ως εξής:

Ο επίμονος εναλλακτικός

Αυτή η κατηγορία την βρίσκεις παντού, σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Είναι αυτοί οι οποίοι, για να δείξουν οτι σκέφτονται διαφορετικά, θα επιλέξουν πάντα το πιο αλλόκοτο απο μια πληθώρα απο επιλογές σε οτιδήποτε. Και αυτό που θα επιλέξουν θα είναι βάσει κριτηρίου άμα τους αρέσει ή όχι, απλά να διαφοροποιηθούν από την μάζα. Για παράδειγμα, στην πολιτική θα ψηφίσουν για το πιο ακραίο κόμμα, στην μουσική θα απορρίψουν ό,τι είναι «εμπορικό» προτιμώντας κάτι σκιώδη συγκροτήματα που ακούγονται σαν αφόδευση δυσεντερικού ελέφαντα, στα ρεάλιτι σόου θα υποστηρίξουν το πιο αχώνευτο συμμετέχον και πάντα θα κουβαλάνε σε κάποια συνάντηση έναν πιο ενοχλητικό από τον ίδιο επειδή οι υπόλοιποι τον «παρεξηγούν». Σε οτιδήποτε που αποφασίζει την μην επιλέξει, απλά θα δηλώσει οτι «όλα τα ίδια είναι», για παράδειγμα οτι «η Βόρεια Κορέα δεν είναι καλύτερα απο την Ελλάδα επειδή όλα χάλια είναι». Η συζήτηση με τον επίμονο εναλλάκτικο θυμίζει κουβέντα με πεντάχρονο παιδί και καλο είναι να αποφεύγεται.

Ο αληγορικός εξυπνάκιας

Θα φτύσεις αίμα για να καταλάβεις άμα αυτό που λέει είναι αλήθεια ή δούλεμα. Ο εξυπνάκιας τέτοιου τύπου θα κάνει συμμαχίες με ένα ή δύο πολύ άτομα σε μια παρέα και εμπαίζουν συνεχόμενα τους υπόλοιπους. Θα είναι στην αρχή φιλικός και μετά θα κουβεντιάσει ένα θέμα με το θύμα του μέχρι δακρύων για να δηλώσει μετά οτι ούτε τον ενδιαφέρει ούτε ισχύουν όσα είπε. Θα ανταλάξει δύο φιδίσια γελάκια με τον σύμμαχό του και μετά θα κάνει μια χειρονομία επιβολης στην πλάτη του θύματός του για να δείξει πόσο φοβερός είναι. Συνήθως διαθέτει τριγωνικό χαμόγελο και δεχεται να μιλήσει μαζί σου για κάποιο θέμα μόνο και μόνο για να σε δουλεύει όλη την ώρα. Τέτοια άτομα αρκετές φορές γίνονται τοξικά αφού σχεδόν πάντα ξεπουλάνε τον σύμμαχό τους για να βρουν καινούριο. Αλλάζει παρέες συχνα.

Ο κατα φαντασίαν απ’ολα

Αυτή η κατηγορία χρειάζεται δυνατό φιλτραρισμα μιας και η ανασφάλεια του θα τον προκαλεί να παρουσιάζει ως αληθείς, ιστορίες με προφανή δόση ψεύδους. Θα σου δηλώνει άπειρες σαρκικές συναναστροφές με το αντίθετο φύλο αλλά θα ως δια μαγείας όποτε τον βρίσκεις στο δρόμο θα είναι μόνος. Θα σου μιλάει για θρησκευτικές εμπειρίες που πέρασε και απλά δεν έχεις το θάρρος να τον πεις ψυχασθενή. Θα σου πει για τα αυτοκίνητο που «είχε», τον ψηλό που «έδειρε» και την ξανθιά που «πήδηξε» αλλά κάθενα απο αυτά θα είναι αδύνατο να διασταυρωθούν. Συνήθως σταματάν να λέμε τις μπούρδες τους όταν είναι κοντά σε συγγενικά πρόσωπα. Πιστεύει στους αεροψεκασμούς.

O Drama-Queen

Με το καλημέρα θα σου μιλήσει για τα προβλήματα του. Άμα του πεις για δικά σου προβλήματα, θα προσπαθήσει να σε πείσει οτι περνάει πάντα χειρότερα από όλους. Λατρέει να είναι στο κέντρο της προσοχής, λατρεύει να τον λυπούνται. Και το χειρότερο; Άμα όλη παρέα κάτσουν και σπάσουν το κεφάλι τους για να βρουν και να προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα του, θα τις απορρίψει όλες. Η ανάγκη του να νιώθει σημαντικός και να τον παίρνουν στα σοβαρά τον καθιστά απίστευτα εγωπαθή διότι δεν θα ρωτήσει ποτέ κάποιον άλλο για τα δικά του προβλήματα. Και να μην έχει προβλήματα θα τα κατασκευάσει ενώ σπάνια προσπαθεί να λύσει κάποιο από το πρόβλημά του. Συχνές ατάκες είναι «όλα σε εμένα συμβαίνουν» και «δεν ξέρεις τι περνάω».

Ο ξερολοψωνάρας

Τυπικός Alpha male που αδυνατεί να πει οτιδήποτε χωρίς να κανει ‘τσκ’ με το στόμα και να κλείσει το ένα μάτι. Ξέρει τα πάντα και οι πάντες τον ξέρουν. Ακόμη και όταν νομίζεις οτι αστειεύεται όταν λέει ότι έχει πάντα δίκιο αλλά στην αλήθεια πιστεύει ακριβώς αυτό. Είναι ψαγμένος σε όλα, από τα ρούχα που φοράει μέχρι το καφέ που πίνει. Πάντα ξέρει κάτι που δεν ξέρεις αλλά αντί να σου εξηγήσει τί είναι αυτό θα σε ψαρώσει με ατάκες τύπου «είσαι μικρός ακόμη» ή «γατάκι, δεν ξέρεις». Θεωρεί οκ σε μια παρεά με ζυεγάρια να αφήνει σε όλους να ξέρουν οτι «αν ήθελα τις γυναίκες σας τις είχα» και φυσικά γνωρίζει τα πάντα για τις γυναίκες. Επίσης, τους έχει όλους αν χρειαστεί να παιχτεί ξύλο. Η κατάστασή του χειροτερεύει άμα βρίσκεται σε σχέση ισχύος και είναι για λύπηση όσοι είναι υφισταμένοι του. Παντα υπερηφανεύεται για πόσο σεξ λαμβάνει και πόσο σπάνιο μένει χωρίς αυτό. Μένει με την μαμά του.