Κι εσύ λαέ μαλακισμένε ξέχασες το ναζισμόόό

Κι εσύ λαέ μαλακισμένε ξέχασες το ναζισμόόό

Μα δεν είναι δυνατόν να λες οτι 500.000 Έλληνες ασπάζονται τον ναζισμό! Είναι τελείως παλαβό! Αυτό ακούγαμε από πολλούς μετά τα αποτελέσματα των προηγούμενων Εθνικών εκλογών.  

Ποιοί το λέγανε αυτό; Η συντριπτική πλειοψηφία. Κατ’ αρχάς, φυσικά όσοι ψήφισαν το ναζιστικό κόμμα, για να απαλλαχθούν από τις κατηγορίες που τους βάρυναν (από όσους λίγους λογικούς τους έκραζαν, οι πολλοί και πάλι κοιμόντουσαν τον ύπνο του δικαίου). Έπειτα οι πολιτικοί. Ανεξαρτήτως παράταξης. Που όπως πάντα είναι εκεί όποτε χρειαστεί να χαϊδέψουν τα αυτιά των ψηφοφόρων γιατί, που ξέρεις; Μπορεί κάποιος να αλλάξει γνώμη. Κι αν αλλάξει θα στηρίξει αυτόν που δεν τον προσέβαλε τη στιγμή που με τη ψήφο του μαχαίρωνε τη δημοκρατία. Και φυσικά οι περισσότεροι δημοσιογράφοι. Το να αποκαλείς αυτούς που ψηφίζουν εγκληματικη οργάνωση, όπως τους αρμόζει, μπορεί να είναι αυτό που πρέπει να κάνεις αλλά... πού να χαλάμε τις καρδιές μας τώρα. Ώχ αδερφέ ασε με, εγώ θα βγάλω το φίδι απ’ τη τρύπα;

Με έκπληξη διαβάζω ακόμα και σήμερα, δύο χρόνια μετά, κόσμο να συνεχίζει στο ίδιο τροπάριο! Ε λοιπόν όχι! Κάποια στιγμή πρέπει να βγούμε και να το πούμε. Όλοι αυτοί που ψηφίζουν αυτό το έκτρωμα ξέρουν πάρα πολύ καλά τι ψηφιζουν. Ξέρουν και το θέλουν. Θέλουν τη βία, θέλουν το ρατσισμό, θέλουν τη μισαλλοδοξία, θέλουν τους μαχαιρωμένους Έλληνες και Ξένους, θέλουν την ομοφοβία, θέλουν τον αντισημιτισμό.

-Δηλαδή λές στα σοβαρά οτι έχουμε σήμερα ένα εκατομμύριο ναζί στην Ελλάδα;

Όχι αγαπητέ αναγνώστη. Φυσικά και όχι. Λέω οτι έχουμε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ένα εκατομμύριο ναζί στην Ελλάδα. Και όταν λέω ναζί δε το λέω όπως είχαμε συνηθίσει να το λέμε τα τελευταία χρόνια, που σε κάθε ευκαιρία λέγαμε τον καθένα για πλάκα φασίστα ή ναζί. Το λέω με τη πραγματική έννοια της λέξης. Και όσο το συντομότερο το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο.

-Μα η Χρυσή Αυγή δεν είναι ναζιστικό κόμμα! Είναι Έλληνες εθνικιστές!

Έτσι είναι αγαπητέ φίλε που ακόμα το αρνείσαι. Είναι εθνικιστές όπως λες. Όμως ειναι και σοσιαλιστές σωστά; "Λαϊκος" Σύνδεσμος δεν είναι ο τίτλος του; Ωραία. Δηλαδή με μια λέξη; Εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα. Το λένε και μόνοι τους άλλωστε. Και ποια ειναι η Γερμανική λέξη για τον εθνικοσοσιαλισμό; Nationalsozialismus. Χαϊδευτικά, Ναζι. There you go.

Μέχρι στιγμής έχω συζητήσει με καμιά δεκαριά άτομα που την ψηφίζουν εκτενώς (ξέρω, ξέρω, χαρά στο κουράγιο μου) και αν και το δείγμα είναι πολύ μικρό νομίζω οτί ήταν ενδεικτικό. ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ δε με άφησε στο τέλος με την ελάχιστη αμφιβολία ότι δεν ήξερε τι ψήφιζε. Μέσα από τη συζήτηση, κάθε μία από αυτές, έβγαινε όχι η αγανάκτηση ενός ταλαιπωρημένου πολίτη όπως παρουσιάζεται ξανά και ξανά, αλλα μίσος. Μίσος για τους ξένους, μίσος για τους ομοφυλόφιλους, μίσος για τους Έλληνες που είναι κατά της Χ.Α., μίσος για τους Εβραίους, μίσος για τους άθεους, μίσος για τους Τούρκους, τους Αλβανούς, τους Ρομά, μίσος για ό,τι κινείται κι αναπνέει και δεν είναι αυτοί.

Και ο Χίτλερ; Ούτε ένας δεν υποστήριξε ανοιχτά τον Χίτλερ. Ούτε ένας όμως δεν έμεινε χωρίς να προσπαθήσει να τον δικαιολογήσει. Κι εκεί έιναι πραγματικά που τα ακούς όλα!

"Δε συμφωνώ με αυτά που έκανε, αλλά πολλά από αυτά που λένε είναι ψέμματα" (ναι το Αουσβιτς στην πραγματικότητα ήταν κατασκήνωση για προσκόπους), "στην ουσία είναι ο πρώτος που οραματίστηκε την ενωμένη Ευρώπη" (ναι ήθελε να την ενώσει κάτω απ’ τη μπότα του, αλλά όχι ακριβώς τραγουδώντας "κουμπαγιά"), "οι Εβραίοι τον βάλανε" (εκεί έμεινα άφωνος... και δε το συνηθίζω) και το καλύτερο όλων: "Ναι αλλά για τον Στάλιν τι έχεις να πείς;!". Γιατί ο καλύτερος τρόπος να δικαιολογήσεις την υποστήριξη σου σε ένα από τα πιο διεστραμμένα μυαλά της ανθρωπότητας ειναι να τον συγκρίνεις με ένα αντίστοιχο!

Γενικά οι κομμουνιστές πάντα σε κάθε συζήτηση έρχονται να δώσουν "άφεση αμαρτιών" και να λυτρώσουν με τα εγκλήματά τους τον κάθε επίδοξο νεοναζί! "Γιατί δε λες τα ίδια και για τους κομμουνιστές;". Τι να πώ βρε όρθιο δίποδο; Έχεις δει κανένα κομμουνιστή τελευταία; Σα μούμιες με μούσια είναι και περιφέρουν το κουφάρι τους δω και κει παπαγαλίζοντας τσιτάτα περασμένων χιλιετιών σα να χουν μαγνητοταινία. Δεν εγκρίνω μια τέτοια στάση ζωής(;), αλλά τουλάχιστον δε φοβάμαι οτι αν διαφωνήσω μαζί τους, θα με αρχίσουν στα μπουνίδια ή ακόμα χειρότερα θα με κυνηγάνε με μαχαίρια.

Αλλά έστω και να το κάνανε (να το δώσω κι αυτό). Η μοναδική λύση θα ήταν να υποστηρίξω μια ακόμα χειρότερη οργάνωση οργανωμένου εγκλήματος; What the fuck is wrong with you people?

Αυτό το παραμυθάκι λοιπόν πρέπει να τελειώσει. Όπως είχα γράψει και σε προηγούμενο άρθρο "Η επιστροφή των χαζών" ο κίνδυνος επέστρεψε. Τα γονίδια του ναζισμού επεβίωσαν και όπως ο Σάουρον κι ο Βόλντεμορτ έτσι κι ο ναζισμός ξαναγεννιέται. Ο μαλάκας που σιγομουρμούριζε "ά ρε Χίτλερ, δε ζούσες λίγα χρόνια ακόμα" πριν, τώρα δεν είναι μόνος του. Είναι πολλοί και έχουν ενωθεί. Τα ζόμπι του παρελθόντος ξύπνησαν για τα καλά. Και μένει να δούμε αν θα κάνουμε κάτι για να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο ή θα τον αφήσουμε να μας κατασπαράξει.

Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, δημοσιογράφοι, αστυνομία, Άρειος Πάγος (που δίνει συνεχώς το δικαίωμα να κατεβαίνει ναζιστικό κόμμα σε εκλογές) και ΟΛΟΙ εμείς πρέπει να δράσουμε πρίν να 'ναι αργά. Ο χρόνος κυλά εναντίον μας και κάθε προσπάθεια εξωραϊσμο του φαινομένου είναι μαχαιριά στη καρδιά της δημοκρατίας. Σε μία χώρα που ήδη εχει ματώσει πάρα πολύ απο αυτή την ιδεολογία.