Ηγέτες για μία μέρα

Ηγέτες για μία μέρα

Ποτέ άλλοτε η Άνγκελα Μέρκελ, ο Ντοναλντ Τραμπ, το κλιμάκιο της Τρόικα, ο Γιώργος Παπανδρέου, η Στέλλα Μπεζεντάκου, ο Σαμαράς, η Μέρυλιν Μονρόε και η δικιά μας η Μενεγάκη δε συναντήθηκαν όλοι μαζί στο ίδιο σαλόνι.  Στο προχθεσινό αποκριάτικο πάρτυ δεν έλειπε κανείς.

Αυτός που ντύθηκε Παπανδρέου φορούσε μια περούκα με φαλάκρα και ένα κοστούμι. Μπροστά στο στήθος του είχε κρεμάσει μια ταμπέλα που έγραφε: «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ». Βεβαια, ο Γιωργάκης δε συνοδευόταν απο τον άλλο Γιώργο, τον Παπακωνσταντίνου, αλλά από μία μάγισσα ντυμένη με κατάμαυρα ρούχα που κρατούσε ένα σκουπόξυλο. “Ίσως αυτή να τα καταφέρει καλύτερα από τον υπουργό Οικονομικών” σχολίασε κάποιος από τους καλεσμένους που ήταν ντυμένος Μπιν Λάντεν. “Ναι, αυτή τουλάχιστον αν βράσει κάτι μαγικά βότανα μαζί με ποδαράκια σαύρας, και πει και μερικά άμπρα κατάμπρα μπορεί και να εξαφανίσει με μιας το χρέος της χώρας μας” συμπλήρωσε γελώντας μία Κολομπίνα.

Η οικοδέσποινα στην πόρτα μέσα στη στολή της Μαρκησίας υποδεχόταν ευδιάθετη τον κόσμο. Τα ηχεία έπαιζαν στη διαπασών μόνο σάλσα και βραζιλιάνικους χορούς λες και βρισκόσουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο και όχι στο μακρόστενο ρετιρέ της οδού Γαμβέττα. Οι σερπαντίνες περνούσαν μέσα από τον οκτάφωτο πολυέλαιο και κατέληγαν στο μαρμάρινο πάτωμα. Τα κομφετί πέφτανε βροχή και η Ουκρανή οικιακή βοηθός σερβίριζε σαμπάνια και καναπεδάκια με φουά γκρα.

Ένας άλλος ντύθηκε χάρος προσδιορίζοντας με έναν μαύρο μαρκαδόρο, ότι μεταμφιέστηκε σε ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Πόσο σωστός ο συνειρμός του. Αφού στην Ελλάδα των μνημονίων, η ανεργία έχει αλματώδη αύξηση, τα εμπορικά καταστήματα κλείνουν, οι ελεύθεροι επαγγελματίες είναι σε απόγνωση και οι Έλληνες «πεθαίνουν κάθε μέρα».       

Κανείς, δε μιλούσε στη Γερμανίδα καγκελάριο. Η μασκαρεμένη Μέρκελ κάθονταν στον καναπέ και έτρωγε αμήχανα ξηρούς καρπούς. Άντε να εξηγήσεις, ότι η ίδια είναι μία υπάλληλος σε εταιρεία Κούριερ και ουδεμία σχέση έχει με την γερμανίδα καγκελάριο. Μόνο ένας νεαρούλης Μπάτμαν μετά από ώρα της άπλωσε το χέρι και της πρότεινε: “Χορεύετε;”.

Αυτή σηκώθηκε με σοβαρό ύφος, αλλά σε λίγο ξεφάντωσε χορεύοντας Σάλσα. Ο Ντόναλντ Τραμπ παρακολούσε σιωπηλός, ώσπου μετά από τρία ουισκάκια όρμηξε στην πίστα, την πήρε από τον Μπάτμαν και στροβιλίστηκαν μαζί στους ρυθμούς ενός αισθησιακού μπλουζ. Ευτυχώς έλειπε η Μελάνια….