Η Δυναστεία του Φυσιολογικού

Η  Δυναστεία του Φυσιολογικού

Το πραγματικό πρόβλημα στις σεξουαλικές σχέσεις βρίσκεται στην ποιότητα τους και όχι στην καθ' αυτή ερωτική επαφή. Η ποσότητα των ερωτικών εμπειριών μέσα από έναν νέο τρόπο έκφρασης της σεξουαλικότητας, έχει δώσει τη θέση της στην ποιοτική επιλογή και μέσα απ' αυτή ζητάμε όλοι να μυηθούμε στα άγνωστα μονοπάτια της. Μετά από τόσα χρόνια έχω μάθει να ''βλέπω'' στους ανθρώπους την παρουσία ή την απουσία σεξ στη ζωή τους. 

Τα σώματα μιλάνε, ο τρόπος που περιφέρονται, που μιλούν, που τρώνε, κοιτάζουν, χορεύουν ή γυμνάζονται, κάθε χειρονομία, κάθε λεπτομέρεια είναι αποκαλυπτική για τη σεξουαλική εικόνα. Αυτό που βλέπω συνήθως δεν ειναι ενθαρρυντικό! Έχω την αίσθηση ότι πάρα πολλοί άνθρωποι παραμένουν ανικανοποίητοι από τη ζωή τους γιατί το σημαντικότερο ίσως κομμάτι της παραδέρνει στα σκοτάδια της προσωπικότητας τους χωρίς διέξοδο να εκφραστεί.

 Γι' αυτό κάποιες φορές που συναντώ ζευγάρια η άτομα μεμονωμένα τα οποία θεωρώ λειτουργικά, ειλικρινά χαίρομαι! Σκέφτομαι... να τα τα διαμάντια! Και για να μην αναρωτιέστε, δεν είναι τόσο δύσκολο, αν ο ίδιος νιώθεις ελεύθερος, ν' αναγνωρίσεις πρόσωπα και σώματα αληθινά πανέμορφα που κόντρα στους σύγχρονους αισθητικούς κανόνες ίσως, απλά εξωτερικεύουν αυτό που ''ζει'' μέσα τους και σε μαγεύουν! Την ελευθερία του να εκφράζουν τον εαυτό τους! Το ότι τόσα εκατομμύρια άνθρωποι παγιδεύονται μέσα στο ίδιο τους το πνεύμα, την ψυχή και κατ' επέκταση στο σώμα τους δεν είναι τυχαίο.

Όλα αυτά τα χρόνια ο ''πολιτισμός'' εγκλώβισε τη σεξουαλικότητα με εξουσιαστικό τρόπο. Η θρησκεία φυσικά, έπαιξε τον πιο ''άγριο'' ρόλο σ' αυτό. Ευτυχώς απ' τη Βικτωριανή εποχή μέχρι σήμερα υπάρχει μια μεγάλη διαδρομή απενοχοποίησης. Έτσι μέσα απ' τις σύγχρονες επιστημονικές μελέτες αποδεικνύεται οτι τα ''φυσιολογικά ζευγάρια'' εμπλουτίζουν τη ζωή τους με ποικίλες σεξουαλικές συμπεριφορές που ανεβάζουν πολύ την ποιότητα της ευχαρίστησης. Η ανησυχία βέβαια έχει μόνιμη βάση.

Είμαι φυσιολογικός που θέλω αυτό ή που φαντασιώνω εκείνο; Είμαστε φυσιολογικοί εγώ και ο σύντροφος μου όταν θέλουμε να κάνουμε το δείνα; Σε μια κοινωνία που πιέζει τόσο πολύ τα μέλη της παντού στο να φέρονται ''φυσιολογικά'' και να είναι ''κανονικοί'', είναι φυσικό οι άνθρωποι να τρομάζουν σε κάθε τι που νιώθουν ότι δεν συντάσσεται με τις κοινωνικές επιταγές για το τι είναι σωστό και τι όχι. Η πορεία τού καθενός μας ν' απελευθερωθεί εσωτερικά απ' τα δεσμά της ''κανονικότητας '' είναι μακρύ, δύσκολο ταξίδι.

Ωστόσο όταν αποδεχτείτε τους εαυτούς σας γι' αυτό που είστε θα κατανοήσετε την εσωτερική σας αλήθεια κι αυτό ισχύει συνολικά για την προσωπικότητα σας και δεν αφορά μόνο το σεξ. Λατρεύω τον Foucault! Τον θεωρώ μια μεγάλη μορφή και συμφωνώ με αυτό που είπε ότι ''αυτό που θεωρείται ανώμαλο ή νοσηρό συνδέεται με τις ηθικές ανοχές και τις επιθυμητότητες της κάθε εποχής".

Η ωραιότερη κατάσταση που έχω βιώσει με τους εραστές μου είναι όταν στις επαφές μας τολμούσαμε να προχωρήσουμε σε πρακτικές που δεν είχαν την κοινή αποδοχή του φυσιολογικού. Στα μάτια μας υπήρχε η λάμψη της εσωτερικής μας παραβατικότητας, κάτι που εκείνη την ώρα έστελνε τη λίμπιντο στα ύψη! Μέσα απ' αυτές τις διαδρομές όμως μαθαίνεις τον εαυτό σου. Και τον μαθαίνεις καλύτερα στην αμφίδρομη λειτουργία του με τον άλλο. Καμιά εμπειρία δεν είναι άχρηστη ή παραπλανητική και δεν θα έπρεπε ποτέ να μιλάμε για απώλεια χρόνου στη ζωή. Και ποτέ δεν είμαστε ίδιοι με τον κάθε εραστή μας. Είμαστε διαφορετικοί με τον καθένα.

Πάντα κάθε μας σχέση βγάζει κάτι που μάς είναι άγνωστο, καινούργιο, διαφορετικό. Έτσι μπαίνουμε σε μια ''διαδρομή μύησης'', τόσο σημαντική για μας. Δοκιμάζουμε τα όρια μας, νιώθουμε την ευχαρίστηση του ν' αποκαλύπτεσαι στον άλλο μέσα απ' τη δική του αποδοχή. Ό,τι συμβαίνει με τη συναίνεση των δύο πλευρών δεν πρέπει ν' αμφισβητείται ως μη φυσιολογικό.

Ο περισσότερος κόσμος χρησιμοποιεί λέξεις όπως αποκκλίνουσες συμπεριφορές ή διαστροφές όταν θέλει να περιγράψει αυτό που προσωπικά δεν αντέχει. Προσωπικά, αποφεύγω να χαρακτηρίζω με αυτές τις λέξεις τις σεξουαλικές συμπεριφορές και την ποικιλία τους. Για μένα υπάρχουν σεξουαλικές προτιμήσεις και πράξεις συνηθισμένες ή λιγοτερο συνηθισμένες. Ανοίξτε αυτή την πόρτα στο μυαλό σας, μιας και όλα ξεκινούν απ' αυτό το θαυμαστό όργανο και προσπαθήστε να κατανοήσετε πόσο σημαντικό είναι να βγάλετε απ΄τη ζωή σας τη Δυναστεία του Φυσιολογικού !