Η πόλη με τα περισσότερα σπίτια-σπηλιές στην Ευρώπη

21.08.2016

Στην Ανδαλουσία, στη Νότια Ισπανία, υπάρχει μια ολόκληρη πόλη που ζει σε ένα σύστημα σπηλαίων, τα οποία υπολογίζεται πως είναι περισσότερα από 2.000!

Πρόκειται για την πόλη Γκουαντίξ (Guadix), όπου οι κάτοικοι ζουν στις σπηλιές επί εκατοντάδες χρόνια.

Οι Trogloditas (τρωγλοδύτες), όπως λέγονται, έχουν μετατρέψει τις σπηλιές αυτές σε άνετα διαμερίσματα, ενώ υπάρχουν υπόγεια εστιατόρια και ξενοδοχεία!

Guadix4.jpg

Η ηλικία ορισμένων σπηλαίων υπολογίζεται στα 1.000 χρόνια και τα περισσότερα, γύρω στα 500 χρόνια. Η περιοχή όπου βρίσκεται σήμερα η Guadix είναι ένας από παλαιότερους οικισμούς της Ευρώπης, που χρονολογείται από την εποχή του λίθου.

Η κύρια πόλη, ωστόσο, ιδρύθηκε από τους Ρωμαίους για να εξορύξουν το ασήμι που υπήρχε στους κοντινούς λόφους. Όταν αργότερα πήγαν οι Μαυριτανοί, από τον 8ο έως τον 15ο αιώνα, ήταν μια σημαντική πόλη του εμπορίου, καθώς ήταν στο μέσο της απόστασης μεταξύ της Γρανάδας, και της θάλασσας.

Guadix9.jpg

Όταν οι καθολικοί μονάρχες ανέκτησε τον έλεγχο της Ανδαλουσίας και κατέλαβαν τη Γρανάδα το 1492, πολλοί από τους Μαυριτανούς εκτοπίστηκαν και κατέφυγαν στα γύρω βουνά και στην πόλη του Guadix. Εκεί, αποφάσισαν να χτίσουν τα σπίτια τους υπόγεια, κατά κύριο λόγο για να ξεφύγουν από τη ζέστη.

Τα περισσότερα δεν είναι φυσικά σπήλαια, αλλά λαξευμένα στο βράχο. Το Guadix έχει περισσότερα από 2.000 υπόγειες κατοικίες, που είναι μεγαλύτερος αριθμός σπιτιών-σπηλαίων, σε όλη την Ευρώπη.

Guadix8.jpg

Guadix6.jpg

Guadix.jpg

Guadix1.jpg

Guadix2.jpg

Guadix3.jpg

Guadix5.jpg

Guadix7.JPG 

Πηγή: snoopit24.com  • Το The Clown χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών του. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookie.

    Πατήστε "Συμφωνώ" για να μην εμφανίζεται αυτό το μήνυμα.