Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018

Η ζωή μας είναι μόνο μία, και μάλιστα μικρής διάρκειας.

Αυτό το θέατρο μπορούμε να το παίξουμε μόνο μία φορά. Χωρίς πρόβα, χωρίς δοκιμή.

Γι’ αυτό, πρέπει να το παίξουμε όσο γίνεται καλύτερα για μας τους ίδιους και για όσους αγαπάμε.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Ο έρωτας και η τρέλα πάνε μαζί, προπαντός στη νεό­τητα, όταν η απειρία προστίθεται σε μια εξιδανικευμένη άποψη της έννοιας του ζευγαριού.

Συχνά, οι ρομαντικές ταινίες και τα ρομαντικά μυθιστορήματα μεταδίδουν το μήνυμα ότι κάθε ειδύλλιο πρέπει να βιωθεί με τρόπο απόλυτο και παθιασμένο, γιατί, όπως έλεγε ο Πλάτωνας, «Δεν υπάρχει άνθρωπος ο οποίος, όσο δειλός και να είναι, να μην μπορεί να γίνει ήρωας από έρωτα».

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 20:14

Πως επιλέγουμε αυτόν που θα ερωτευθούμε

Η θεωρία των αντικειμενότροπων σχέσεων, περισσότερο από τις άλλες θεωρίες εστιάζεται στην ψυχολογική κατάσταση του ερωτευμένου.

Η λέξη “ αντικείμενο” αναπλάθει την εικόνα του άψυχου. Όμως η σημασία της λέξης σε σχέση με την θεωρία των αντικειμενότροπων σχέσεων εόναι πολύ διαφορετική.

Το αντικείμενο είναι μια εσωτερική αναπαράσταση ενός προσώπου, ενός πράγματος, μιας σχέσης ή ενός γεγονότος που έχει γίνει τμήμα του ψυχικού κόσμο του ατόμου.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, είμαστε πλέον σε θέση να γνωρίζουμε ότι τα ζώα μπορούν να βιώσουν συναισθήματα από τα πιο απλά, όπως η ευτυχία και η θλίψη, μέχρι και πιο περίπλοκα όπως η ενσυναίσθηση, η ζήλια και ο θρήνος. Η ευαισθησία των ζώων ορίζεται ως η ικανότητα να αισθάνονται, να αντιλαμβάνονται και να βιώνουν υποκειμενικά διάφορες εμπειρίες.

Χιλιάδες έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί και πλέον μπορούμε να καταλήξουμε με βεβαιότητα πως τα ζώα έχουν συναισθήματα.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις
Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018 09:27

Περί Πολιτικής Ορθότητας

Όταν σκεφτόμαστε την πολιτική ορθότητα, το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό είναι να μιλάμε ή να ενεργούμε με τρόπο που δεν είναι σε καμία περίπτωση ασέβεια.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις