Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Αφορμή για αυτό το άρθρο αποτέλεσε η είδηση της σεξουαλικής επίθεσης σε μια φοιτήτρια της Νομικής σχολής,  από τον γιατρό του κάμπινγκ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εξετάζοντας τις αντιδράσεις στα σχόλια αυτής της είδησης, θα δούμε γιατί η γυναικεία κακοποίηση αποτελεί ακόμη μέρος της κοινωνικής μας (υπό)κουλούρας.
Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Η μοναχικότητα αποτελεί πηγή ευχαρίστησης, όταν ως παιδί ευτύχησες να μείνεις μόνος στη σιωπή με τον εαυτό σου, να τον παρηγορήσεις με τα μουρμουρίσματα στην κούνια όταν η μάνα σου δεν ερχόταν έγκαιρα, να γλείψεις τις παλάμες σου από το πέσιμο με το ποδήλατο, να γευτείς το αίμα σου, να μπορέσεις να μείνεις μόνος «μαζί» του.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Τα παγωτατζίδικα της εταιρείας Baskin-Robbins διαφημίζουν τριάντα ένα διαφορετικά είδη παγωτού. Ο αριθμός των διατάξεων που μπορούν να γίνουν χωρίς επανάληψη κάποιου είδους σ’ ένα χωνάκι με τρεις μπάλες είναι επομένως 31 X 30 X 29 = 26.970· οποιοδήποτε από τα τριάντα ένα είδη μπορεί να μπει από πάνω, οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα τριάντα στη μέση και οποιοδήποτε από τα υπόλοιπα είκοσι εννέα από κάτω.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις