Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

Ηθική νοημοσύνη είναι η ικανότητα να ξεχωρίζεις το καλό απ’ το κακό, αλλά και να σέβεσαι τις αξίες των άλλων. Με άλλα λόγια, το καλύτερο δώρο που μπορούμε να κάνουμε σ ένα παιδί.

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τύποι νοημοσύνης. Κάποιοι άνθρωποι έχουν το χάρισμα της μαθηματικής και φιλοσοφικής σκέψης, όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν ή ο Μπιλ Γκέιτζ.

Κάποιοι άλλοι είναι συναισθηματικά προικισμένοι, για παράδειγμα οι μεγάλοι συγγραφείς, όπως ο Τζον Στάινμπεκ και η Άιρις Μέρντοχ, άνθρωποι δηλαδή που μπορούν να αποτυπώσουν ή να μεταφέρουν το συναίσθημά τους στο ευρύ κοινό.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις

Όποτε σας ρωτώ στο Ιnstagram για τα θέματα που θα θέλατε να αναπτύξω στο blog μου, οι περισσότεροι μου ζητάτε να μιλήσω σχετικά με την κατάθλιψη. Με θλίβει που διαβάζω ότι η κατάθλιψη παρουσιάζει 80% αύξηση στην Ελλάδα τα τελευταία δυο χρόνια, με τις γυναίκες να υπερτερούν σε σχέση με τους άντρες.

Ξέρω, είναι Χριστούγεννα και οι περισσότεροι είστε σε μια διαφορετική διάθεση από το να διαβάζετε για την κατάθλιψη. Κι όμως, κάτι συμβαίνει τα Χριστούγεννα και οι ημέρες των γιορτών μπορεί να ενισχύσουν τα αρνητικά συναισθήματα, όπως το άγχος και η μελαγχολία.

Κατηγορία Αναδημοσιεύσεις